Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jednohubky se šunkovou rolkou

Na silvestrovském večírku nebo jiné oslavě nemusíte jako občerstvení podávat jenom chlebíčky – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak vytvořit jen z několika málo obyčejných surovin opravdu chutné a jednoduché kanapky. Naučíte se připravit šunkovou rolku plněnou smetanovým sýrem a bylinkami a zjistíte, jak ji jednoduše zamotat s pomocí kousku alobalu. Až bude šunková roláda vychladlá, stačí ji nakrájet, položit na kousek pečiva a ozdobit prakticky čímkoliv, co máte rádi – nejlépe kousky čerstvých bylinek nebo zeleniny. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
20

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • čerstvý sýr Palouček
  • 2 × lžíce máslo
  • 2 × lžíce sekaná čerstvá pažitka
  • sůl
  • pepř
  • 12 × plátek dušená šunka
  • 2 × celozrnný rohlík
  • na ozdobu oranžová paprika
  • na ozdobu bazalka

POSTUP

Čerstvý sýr, změklé máslo a nasekanou čerstvou pažitku osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Na stůl rozložíme plát alobalu a naskládáme na něj šunku tak, abychom získali jeden velký šunkový plát. Sýrovou směs rovnoměrně rozetřeme na připravenou šunku a pomocí alobalu zamotáme do tenké rolky. 

Tip: Část sýrové směsi uchovejte stranou na dozdobení.

Alobalem zafixujeme, po stranách zakroutíme a necháme alespoň 2 hodiny zatuhnout v lednici.

Rohlík nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka. Zachlazenou rolku vybalíme z alobalu a nakrájíme také na asi 1 cm tlustá kolečka. 

Tip: Práci velmi usnadní, pokud krájíte dobře nabroušeným nožem dobře vychlazenou rolku.

Na každé kolečko pečiva položíme plátek rolky a dozdobíme malým kouskem zbylé náplně, proužkem barevné papriky a malým lístkem bazalky.

Orientační nutriční hodnoty (1 jednohubka): 45 kcal, 2 g bílkovin, 3 g sacharidů, 3 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU