Počet porcí
20 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Na silvestrovském večírku nebo jiné oslavě nemusíte jako občerstvení podávat jenom chlebíčky – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak vytvořit jen z několika málo obyčejných surovin opravdu chutné a jednoduché kanapky. Naučíte se připravit šunkovou rolku plněnou smetanovým sýrem a bylinkami a zjistíte, jak ji jednoduše zamotat s pomocí kousku alobalu. Až bude šunková roláda vychladlá, stačí ji nakrájet, položit na kousek pečiva a ozdobit prakticky čímkoliv, co máte rádi – nejlépe kousky čerstvých bylinek nebo zeleniny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
171 kJ / 41 kcal
Bílkoviny
3,00 g
Tuky
2,10 g
Vláknina
0,40 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
2,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čerstvý sýr, změklé máslo a nasekanou čerstvou pažitku osolíme, opepříme a dobře promícháme.
02.Na stůl rozložíme plát alobalu a naskládáme na něj šunku tak, abychom získali jeden velký šunkový plát. Sýrovou směs rovnoměrně rozetřeme na připravenou šunku a pomocí alobalu zamotáme do tenké rolky.
Část sýrové směsi uchovejte stranou na dozdobení.
03.Alobalem zafixujeme, po stranách zakroutíme a necháme alespoň 2 hodiny zatuhnout v lednici.
04.Rohlík nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka. Zachlazenou rolku vybalíme z alobalu a nakrájíme také na asi 1 cm tlustá kolečka.
Práci velmi usnadní, pokud krájíte dobře nabroušeným nožem dobře vychlazenou rolku.
05.Na každé kolečko pečiva položíme plátek rolky a dozdobíme malým kouskem zbylé náplně, proužkem barevné papriky a malým lístkem bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT