
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Jak upéct jehněčí kýtu, aby byla růžová, šťavnatá a dostatečně propečená? To nám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Zjistíte jak kýtu vykostit, čím naplnit skopové i na kolik stupňů péct jehněčí v troubě. Pokud máte doma maso a připravené bazalkové, rukolové nebo česnekové pesto, rozpalte troubu a dopřejte si pořádný kus masa. Hodí se nejen na slavnostní nedělní oběd, ale perfektně poslouží i na party pro větší společnost.
Recept na pečenou jehněčí kýtu
Potřebujeme: provázek, teploměr, alobal
Suroviny:
- 200 g bazalkového pesta
- jehněčí kýta s kolenem a kostí
- sůl
- pepř
- šalotka
- palička česneku
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- grilovaná zelenina
Postup:
Z jehněčí kýty vyřízneme stehenní kost a vzniklý otvor naplníme bazalkovým pestem.
Tip: Jak připravit domácí bazalkové pesto zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Maso osolíme, opepříme, svážeme provázkem a přendáme do pekáče. Přidáme překrojené šalotky i se slupkou, neoloupané stroužky česneku a větvičky čerstvého rozmarýnu a tymiánu (lístky bylinek dáme i na samotnou kýtu). Do masa zapíchneme teploměr a pečeme:
- v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu 15 minut,
- v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 25 °C,
- v troubě rozehřáté na 110 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 40 °C,
- v troubě rozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 55 °C,
- v troubě rozehřáté na 70 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 60 °C.
Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
Servírování:
Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s grilovanou zeleninou, rozpečenou šalotkou a česnekem.
Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše