Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Pečená jehněčí kýta

Jak upéct jehněčí kýtu, aby byla růžová, šťavnatá a dostatečně propečená? To nám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Zjistíte jak kýtu vykostit, čím naplnit skopové i na kolik stupňů péct jehněčí v troubě. Pokud máte doma maso a připravené bazalkové, rukolové nebo česnekové pesto, rozpalte troubu a dopřejte si pořádný kus masa. Hodí se nejen na slavnostní nedělní oběd, ale perfektně poslouží i na party pro větší společnost.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na pečenou jehněčí kýtu

  • 200 g bazalkového pesta
  • jehněčí kýta s kolenem a kostí
  • sůl
  • pepř
  • šalotka
  • palička česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • grilovaná zelenina

POSTUP

Z jehněčí kýty vyřízneme stehenní kost a vzniklý otvor naplníme bazalkovým pestem.

Tip: Jak připravit domácí bazalkové pesto zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Maso osolíme, opepříme, svážeme provázkem a přendáme do pekáče. Přidáme překrojené šalotky i se slupkou, neoloupané stroužky česneku a větvičky čerstvého rozmarýnu a tymiánu (lístky bylinek dáme i na samotnou kýtu). Do masa zapíchneme teploměr a pečeme:

  • v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu 15 minut,
  • v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 25 °C,
  • v troubě rozehřáté na 110 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 40 °C,
  • v troubě rozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 55 °C,
  • v troubě rozehřáté na 70 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 60 °C.

Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.

Servírování:

Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s grilovanou zeleninou, rozpečenou šalotkou a česnekem.

Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU