Bazalkové pesto
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Bazalkové pesto, neboli pesto alla genovese, je nenahraditelnou součástí mnoha pokrmů italské kuchyně. Nejčastěji se podává s těstovinami, stejně skvěle chutná s rajčaty a mozzarellou nebo čerstvou bagetou. Při přípravě pamatujte na to, že bazalku nesmíte mixovat příliš dlouho, jinak ztratí svoji intenzivní zelenou barvu. Další tipy najdete v našem videu s Romanem Paulusem.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sůl
  • pepř
  • 2 × stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • 2 × svazky bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 × lžíce parmezánu
  • 1 × lžíce pecorina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 536 kJ / 1 084 kcal

Bílkoviny

9,90 g

Tuky

116,10 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

8,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme piniové oříšky a nakrájenou bazalku, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme další porci nakrájené bazalky a olivového oleje a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo