Vůně pečiva nade vše

Vůně pečiva nade vše

Snad nic nevzbudí naši chuť tak jako vůně pečiva. Vůně teplého a křupavého pečiva linoucí se ulicemi naláká snad každého. Nezáleží na tom, zda je sladké nebo slané. V našich prodejnách najdete voňavé a křupavé pečivo po celý den, tak se nechte zlákat.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Jak ale postupovat, abyste si na křupavé bagetce nebo tvarohovém šátečku pochutnali i za pár hodin? Důležité je skladování. Máme tu pro vás pár tipů, jak s pečivem zacházet, aby zůstalo tak chutné jako po vytažení z pece:

  • Čerstvé pečivo balte vždy do papírových sáčků, zabráníte tak nadměrnému pocení a absorbování vlhkosti. Domů si tak přinesete krásně křupavé dobroty a žádné gumové kousky.
  • Igelitové sáčky navíc urychlují rozvoj plísní a bakterií, což je velmi nežádoucí.
  • Aby chléb rychle neztvrdl, skladujte ho v dřevěném bochníku, kam přidejte také rozkrojené jablko. Na stůl podávejte výhradně v proutěné ošatce.
  • Pečivo nikdy neskladujte v lednici, jediné, čeho dosáhnete, bude provlhlé pečivo „navoněné“ dalšími potravinami, které se v lednici skladují.
  • Pokud to s nákupem pečiva trochu přeženete a víte, že ho určitě nesníte, zamrazte ho. Po rozmrazení je dobré pečivo krátce ohřát nebo rozpéct a okamžitě zkonzumovat.

A co dělat, když už je pečivo tvrdé a normálně nepoživatelné?

  • Připravte si výborné chlebové chipsy, které se hodí třeba k salátům (např. k salátu s hovězím rump steakem). Nebo k nim připravte nějaký dip a máte zdravější variantu smažených chipsů, které můžete pojídat u vašeho oblíbeného seriálu...
  • Další možností je skvělá italská bruschetta, která se připravuje výhradně z několik dní starého bílého pečiva. Bruschettu můžete obložit čímkoli, rozhodně však nesmí chybět kvalitní panenský olivový olej.
  • Další možností, jak zpracovat starší pečivo, je nádivka, jíž můžete naplnit třeba kuře, nebo ji upéct jen tak v pekáči a podávat k svačině. Chutná za tepla i za studena.

Recepty s pečivem v hlavní roli

Pečivo si určitě vychutnáte jen tak, častěji ho však k něčemu přikusujeme, souhlasíte? K čemu ho ale přikousnout? Dochází-li vám inspirace, jste v Kuchyni Lidlu na správné adrese.

Pečivo nám často dobře poslouží jako svačina, pokud vyrážíme pryč z domova. Svačiny jsou ustavičným problémem nejen rodičů dětí školou povinných. Neustále se ze všech stran dozvídáme, že svačina je důležitá a tělo by nemělo být o hladu. Co si tedy k té svačině zabalit?

Máslový croissant mazaný tvarohem a meruňkovým džemem, zvaný též Pařížanka, vám může evokovat spíše snídani. Inu, proč ne. Pochutnáte si na něm ráno, v poledne i večer.

Zbyla vám po grilovačce nějaká zelenina z grilu – papriky, lilek nebo cukety? Šup s nimi do bagetky. Uvidíte, jak vám druhý den v práci taková svačinka zachutná. Navíc to je svačinka z kategorie nízkokalorických.

Původně zamýšlená svačina může sloužit i jako plnohodnotný oběd. Skvělým tipem je vepřová plec plněná pestem nebo jakýkoli jiný plátek masa. Stejně vydatný je i hamburger, který se bez pečiva rozhodně neobejde. Ochutnejte hamburger z Kuchyně Lidlu s kozím sýrem. Grilované mleté maso doplňte zeleninou, kterou máte rádi. A nezapomeňte na omáčku

Možností je mnoho, proto se zastavte v prodejnách Lidl pro pečivo přímo z pece. Aktuální nabídku pečiva v prodejnách Lidl najdete zde.

 

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU