Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dokonalý irský rump steak s chlebovými chipsy. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 546 kJ / 1 087 kcal
Bílkoviny
78,80 g
Tuky
56,80 g
Vláknina
9,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
65,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nožem na pečivo nakrájíme asi 3 mm tenké plátky chleba (na 4 porce asi 8 plátků), které rozložíme na pečicí plech, vložíme do trouby předehřáté na 100 °C a „sušíme“ asi 15 minut.
02.Tip: Více o přípravě chlebových chipsů se dozvíte v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Omytý a osušený steak osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Dozlatova opečené maso přendáme na talíř a zakryjeme asi na 5 minut alobalem. Poté maso nakrájíme na 5 mm tenké plátky, které lehce dosolíme.
04.Do pánve, ve které jsme opékali steak, přidáme olej, rozmarýn a škrabkou oloupanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, chvíli prohřejeme a zakápneme citronovou šťávou.
05.Brambory uvaříme ve slupce doměkka, nakrájíme na poloviny a opečeme dozlatova v pánvi na rozpáleném olivovém oleji odkrojenou stranou dolů.
06.Na mělký talíř naservírujeme 1 nakrájený steak, navrch položíme několik opečených brambor, hrst rukoly, hoblinky sýra Grana Padano a přelijeme dresinkem. Navrch poskládáme chlebové chipsy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT