Salát s hovězím rump steakem a chlebovými chipsy

play Přehrát video recept
Salát s hovězím rump steakem a chlebovými chipsy
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dokonalý irský rump steak s chlebovými chipsy. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g rump steaku – hovězí kýty Deluxe
  • 1 × slunečnicový chléb
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml olivového oleje Primadonna
  • 4 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 × citron (kůra i šťáva)
  • 400 g malých brambor
  • 200 g rukoly
  • 100 g sýra Grana Padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 546 kJ / 1 087 kcal

Bílkoviny

78,80 g

Tuky

56,80 g

Vláknina

9,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

65,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Chlebové chipsy

01.Nožem na pečivo nakrájíme asi 3 mm tenké plátky chleba (na 4 porce asi 8 plátků), které rozložíme na pečicí plech, vložíme do trouby předehřáté na 100 °C a „sušíme“ asi 15 minut.

02.Tip: Více o přípravě chlebových chipsů se dozvíte v jednom z videí Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rump steak

03.Omytý a osušený steak osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Dozlatova opečené maso přendáme na talíř a zakryjeme asi na 5 minut alobalem. Poté maso nakrájíme na 5 mm tenké plátky, které lehce dosolíme.

Dresink

04.Do pánve, ve které jsme opékali steak, přidáme olej, rozmarýn a škrabkou oloupanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, chvíli prohřejeme a zakápneme citronovou šťávou.

Brambory

05.Brambory uvaříme ve slupce doměkka, nakrájíme na poloviny a opečeme dozlatova v pánvi na rozpáleném olivovém oleji odkrojenou stranou dolů.

Servírování

06.Na mělký talíř naservírujeme 1 nakrájený steak, navrch položíme několik opečených brambor, hrst rukoly, hoblinky sýra Grana Padano a přelijeme dresinkem. Navrch poskládáme chlebové chipsy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo