Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme na 1 lžíci másla. Přidáme na kostičky nakrájené Moravské uzené. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a přidáme orestované Moravské uzené s cibulí. Všechno promícháme a necháme odležet 10-15 minut.
Kuře omyjeme a začneme vykosťovat tak, abychom neporušili kůži. Nejdřív odřízneme křídla. Poté kuře otočíme a nařízneme na zádech od biskupa po krk. Ostrým nožem seřezáváme maso od kostí směrem k prsům až ke hrudní kosti. Celá kostra se poté pěkně oddělí a můžeme ji snadno vyjmout. Odřízneme přebytečnou kůži a vykostíme ještě horní stehna. Necháme pouze spodní stehenní kosti. Kuře zevnitř osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Maso zabalíme a otočíme. Získáme tvar kuřete, jaký jsme měli před vykostěním. Aby se nerozpadlo, obalíme ho tenkým proužkem alobalu a dáme opatrně do pekáče. Na kuře položíme zbytek másla a přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Nakonec posypeme čerstvým tymiánem, osolíme a podlijeme vodou. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut a poté asi hodinu při 160 °C.
Upečené kuře naporcujeme. Podáváme se zeleninou a výpekem.
Tip: Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde Vám Roman Paulus krok za krokem vysvětlí, jak vykostit kuře.