Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rýži uvaříme na sushi a sezamová semínka 1:1 smícháme a nasucho v pánvi opražíme.
Tip: Jak uvařit rýži na sushi se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na bambusovou rohožku položíme ½ listu Nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme po celé ploše rovnoměrnou vrstvu vařené rýže a posypeme sezamem. Rýži nemačkáme, ale zachováme ji nadýchanou.
Celý list otočíme, položíme rýží na podložku a řasou vzhůru. Na řasu podélně naneseme pomocí cukrářského sáčku tuňákový tatarák a plátky avokáda. Náplň zarolujeme pomocí bambusové rohožky.
Tip: Jak připravit tuňákový tatarák se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Když získáme pevnou rolku, navrch naneseme ještě jednu vrstvu tuňákového tataráku a rolku znovu utáhneme. Nakrájíme na 8 kousků a nakonec lehce ozdobíme semínky sezamu a čerstvými výhonky.
Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a hůlkami.
1. díl – Pomůcky a příprava
2. díl – Jak připravit sushi rýži
3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi
4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi
5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi
6. díl – Maki sushi
7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi
8. díl – Rainbow sushi rolka