Kuchyně
Řecká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.
Energie
4 534 kJ / 1 073 kcal
Bílkoviny
34,70 g
Tuky
3,80 g
Vláknina
11,30 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
219,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Teplou vodu smícháme s droždím, cukrem a solí. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme úhledný bochánek, který přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
02.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 – 7 dílů a z každého uděláme malý bochánek. Ty rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které necháme ještě chvíli kynout.
03.Pita chléb pečeme v hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracíme asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT