Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Řecký gyros

Řecký gyros, tzatziki, pita chléb, zní to, jako byste byli v řecké taverně? S Romanem Paulusem a jeho receptem na gyros tam skoro být můžete!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 600 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 23 g koření na gyros
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania

Servírování:

POSTUP

Gyros:

1. Maso dobře okořeníme, zakápneme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici. 

Tip: Gyros můžete připravit i z krůtích prsou, pak je ale před marinování rozřízněte na dva silnější plátky.

2. Marinované maso opečeme na grilu z obou stran. Grilujeme nepřímo, aby se dobře propeklo. Po upečení krájíme na tenké plátky.

3. Pita chleba necháme chvíli rozpéct na grilu.

4. Na talíř naservírujeme jako první ledový salát nakrájený na nudličky, poté tzatziki a přidáme plátky masa. Ozdobíme bylinkovou a chilli majonézou a smaženou cibulkou. Podáváme s opečeným pita chlebem nakrájeným na menší kousky.

Tip: Jak připravit domácí tzatziki, chilli a bylinkovou majonézou zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 619 kcal, 42 g bílkovin, 28 g sacharidů, 38 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.