Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Řecký gyros, tzatziki, pita chléb, zní to, jako byste byli v řecké taverně? S Romanem Paulusem a jeho receptem na gyros tam skoro být můžete!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 461 kJ / 588 kcal
Bílkoviny
52,00 g
Tuky
35,80 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
10,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso dobře okořeníme, zakápneme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici.
Gyros můžete připravit i z krůtích prsou, pak je ale před marinování rozřízněte na dva silnější plátky.
02.Marinované maso opečeme na grilu z obou stran. Grilujeme nepřímo, aby se dobře propeklo. Po upečení krájíme na tenké plátky.
03.Pita chleba necháme chvíli rozpéct na grilu.
04.Na talíř naservírujeme jako první ledový salát nakrájený na nudličky, poté tzatziki a přidáme plátky masa. Ozdobíme bylinkovou a chilli majonézou a smaženou cibulkou. Podáváme s opečeným pita chlebem nakrájeným na menší kousky.
Jak připravit domácí tzatziki, chilli a bylinkovou majonézou zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT