Řecký gyros, tzatziki, pita chléb, zní to, jako byste byli v řecké taverně? S Romanem Paulusem a jeho receptem na gyros tam skoro být můžete!
Řecký gyros, tzatziki, pita chléb, zní to, jako byste byli v řecké taverně? S Romanem Paulusem a jeho receptem na gyros tam skoro být můžete!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Maso dobře okořeníme, zakápneme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici.
Tip: Gyros můžete připravit i z krůtích prsou, pak je ale před marinování rozřízněte na dva silnější plátky.
2. Marinované maso opečeme na grilu z obou stran. Grilujeme nepřímo, aby se dobře propeklo. Po upečení krájíme na tenké plátky.
3. Pita chleba necháme chvíli rozpéct na grilu.
4. Na talíř naservírujeme jako první ledový salát nakrájený na nudličky, poté tzatziki a přidáme plátky masa. Ozdobíme bylinkovou a chilli majonézou a smaženou cibulkou. Podáváme s opečeným pita chlebem nakrájeným na menší kousky.
Tip: Jak připravit domácí tzatziki, chilli a bylinkovou majonézou zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 619 kcal, 42 g bílkovin, 28 g sacharidů, 38 g tuků.