Řecký gyros
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Řecký gyros, tzatziki, pita chléb, zní to, jako byste byli v řecké taverně? S Romanem Paulusem a jeho receptem na gyros tam skoro být můžete!


Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 600 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 23 g koření na gyros
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania

Servírování:

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 461 kJ / 588 kcal

Bílkoviny

52,00 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

10,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Gyros:

01.Maso dobře okořeníme, zakápneme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici. 

Gyros můžete připravit i z krůtích prsou, pak je ale před marinování rozřízněte na dva silnější plátky.

02.Marinované maso opečeme na grilu z obou stran. Grilujeme nepřímo, aby se dobře propeklo. Po upečení krájíme na tenké plátky.

03.Pita chleba necháme chvíli rozpéct na grilu.

04.Na talíř naservírujeme jako první ledový salát nakrájený na nudličky, poté tzatziki a přidáme plátky masa. Ozdobíme bylinkovou a chilli majonézou a smaženou cibulkou. Podáváme s opečeným pita chlebem nakrájeným na menší kousky.

Jak připravit domácí tzatziki, chilli a bylinkovou majonézou zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo