Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Falafel

Falafel je smažená pochoutka z cizrny provoněná aromatickým kořením a bylinkami. V arabské kuchyni je falafel velice oblíbený a můžete ho ochutnat snad ve všech arabských barech. Je to skvělá alternativa pokrmů z masa a podává se na různé způsoby, nejčastěji však s hummusem v pita chlebu s přílohou z čerstvé zeleniny. Připravte si falafel podle videa s Romanem Paulusem. Pamatujte, že falafely se připravují ze suché cizrny, kterou je třeba před vařením namočit.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • cizrna
  • vejce
  • 1 polév. lž. hladké mouky
  • 1 pálivá paprička
  • 1 středně velká červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 polév. lž. listové petržele
  • mletý římský kmín
  • mletý koriandr
  • 1 citron (kůra)
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • hrnec
  • mixér
  • pánev
  • papírové utěrky

POSTUP


Cizrnu namočíme přes noc, poté uvaříme doměkka a krátce rozmixujeme (ne úplně dohladka). Přidáme vejce, mouku, pálivou papričku, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, nasekanou listovou petržel, římský kmín, mletý koriandr a nastrouhanou citronovou kůru, osolíme a opepříme.

Z připravené hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

K falafelu podáváme chléb pita či baba ganoush.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU