Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Baba ganoush

Baba ganoush je velmi oblíbenou přílohou arabské kuchyně, který se podává jako pasta nebo dip. A z čeho se připravuje? Základní surovinou je dužina pečeného lilku. Původně se opékala nad otevřeným ohněm, ale v našich podmínkách ho klidně můžete upéct v troubě. K tomu sezamová pasta tahini, trocha česneku a špetka římského kmínu – koření, kterým voní snad všechny arabské pokrmy. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, jak snadná a chutná může být arabská kuchyně.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Baba ganoush

  • 2 lilky
  • extra panenský olivový olej
  • 2 polév. lž. sezamové pasty tahini
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva)
  • mletý římský kmín
  • listová petržel
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • granátové jablko na dokončení

POSTUP

Postup:

Lilky propíchejte vidličkou, lehce pomažte olejem a grilujeme nebo pečte v troubě rozehřáté na 250 °C doměkka. Slupka může být lehce spálená. Nechte trochu vychladnout, rozpulte a vydlabejte dužinu. Ochuťte sezamovou pastou thini, česnekem nakrájeným nadrobno, citronovou šťávou, římským kmínem, nasekanou listovou petrželí a koriandrem osolte a opepřete. Ozdobte semínky granátového jablka a snítkou koriandru.

Podávejte s pita chlebem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU