Pita chléb
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pita chléb

  • 180 ml teplé vody
  • 10 g droždí
  • 3 g cukru
  • špetka soli
  • 300 g polohrubé mouky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 534 kJ / 1 073 kcal

Bílkoviny

34,70 g

Tuky

3,80 g

Vláknina

11,30 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

219,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Teplou vodu smícháme s droždím, cukrem a solí. Přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme úhledný bochánek, který přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

02.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 – 7 dílů a z každého uděláme malý bochánek. Ty rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které necháme ještě chvíli kynout.

03.Pita chléb pečeme v hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracíme asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo