Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme solí, pepřem, olivovým olejem, řeckým jogurtem, pálivou paprikou, rajčatovým protlakem, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).
Po odležení maso napichujeme. Nejprve kus po kusu nandáme na jednu špejli a následně zpevníme druhou a třetí jehlou.
Takto připravený špíz přendáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 45 minut. Následně alobal sundáme a asi 30 minut dopékáme do zlatova.
Upečený kebab odřezáváme od krajů a menší kusy následně promícháme v zapékací míse s výpekem.
Tip: Pokud nesníte všechno maso najednou, nakrájejte pouze tolik, kolik zrovna potřebujete. Později lze celý kus na špízu ohřát či rozpéct a poté teprve nakrájet čerstvou porci.
Pita chleby rozpůlíme, roztáhneme, abychom vytvořili kapsu a každou půlku zevnitř potřeme hummusem. Plníme nadrobeným balkánským sýrem, porcí masa, natrhaným ledovým salátem, proužky červené cibule, měsíčky rajčat a lžící řeckého jogurtu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 623 kcal, 42 g bílkovin, 63 g sacharidů, 22 g tuků.