Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 25 min.

Kuřecí kebab v pita chlebu s hummusem

Kebab je populární jako oběd nebo svačinka, který si dáte, když zrovna máte na spěch. Můžete si ho ale připravit i doma ze šťavnatých kuřecích stehen podle video receptu Romana Paulus. Ten vám ukáže, jak připravit marinádu na kuřecí maso z řeckého jogurtu, pálivé (nebo sladké) papriky a rajčatového protlaku. Zjistíte i, jak maso následně napíchat na špejle, aby se správně a autenticky „speklo“ k sobě a vy jste ho mohli posléze odřezávat do pita chleba. Pak stačí už jen přidat hummus, balkánský sýr a zeleninu a můžete zavolat hosty ke stolu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuře v marinádě:

  • 1 kg kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 140 g řecký jogurt Pilos
  • 1 × lžička pálivá mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce rajčatový protlak Baresa
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × lžička citronová šťáva

Kebab v pitě:

  • 4 × čerstvý pita chléb
  • 300 g hummus s česnekem Chef Select
  • 200 g balkánský sýr Pilos
  • 100 g ledový salát
  • 130 g červená cibule
  • 180 g rajčata
  • 140 g řecký jogurt Pilos
  • mísa
  • špejle
  • pečicí papír
  • alobal
  • zapékací mísa

POSTUP

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme solí, pepřem, olivovým olejem, řeckým jogurtem, pálivou paprikou, rajčatovým protlakem, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).

Po odležení maso napichujeme. Nejprve kus po kusu nandáme na jednu špejli a následně zpevníme druhou a třetí jehlou. 

Takto připravený špíz přendáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 45 minut. Následně alobal sundáme a asi 1,5 hodiny dopékáme do zlatova. 

Upečený kebab odřezáváme od krajů a menší kusy následně promícháme v zapékací míse s výpekem.

Tip: Pokud nesníte všechno maso najednou, nakrájejte pouze tolik, kolik zrovna potřebujete. Později lze celý kus na špízu ohřát či rozpéct a poté teprve nakrájet čerstvou porci.

Pita chleby rozpůlíme, roztáhneme, abychom vytvořili kapsu a každou půlku zevnitř potřeme hummusem. Plníme nadrobeným balkánským sýrem, porcí masa, natrhaným ledovým salátem, proužky červené cibule, měsíčky rajčat a lžící řeckého jogurtu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 623 kcal, 42 g bílkovin, 63 g sacharidů, 22 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU