Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kritharaki těstoviny s rajčaty, olivami a fetou

Ochutnejte snadné řecké kritharaki těstoviny s cuketou, rajčaty, olivami a sýrem feta. Recept Romana Pauluse na rychlou zdravou večeři doplněnou o voňavou mátu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g těstovin kritharaki Eridanous
  • 3 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 600 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g černých oliv bez pecky Baresa
  • čerstvá máta
  • 1 cukety
  • 150 g feta sýru Eridanous
  • 1 citron (kůra)
  • kovové sítko

POSTUP

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 12-13 minut do poloměkka.

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme na plátky nakrájený česnek, šalotku nasekanou nadrobno, přidáme rajčata a stáhneme plamen. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme olivy, nasekanou mátu a povaříme.

Cuketu i se slupkou nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem.

Scezené těstoviny přidáme do omáčky a necháme spojit.

Servírování:

Hotový pokrm podáváme v hlubokém talíři a dokončíme cuketou, drobeným feta sýrem, čerstvou mátou a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU