Symbolem Velikonoc jsou – kromě pomlázky pletené z proutí – samozřejmě barevná vajíčka zdobená různými vzory. V průběhu Velikonoc se můžete zúčastnit různých jarmarků či jiných akcí spojených s jejich malováním a zároveň ochutnat mnoho typických velikonočních specialit. Na slavnostním velikonočním stole můžete najít jak masité pokrmy, tak sladké dezerty. Jejich přípravu je potřeba promyslet a začít v předstihu, abyste hned po velikonoční pomlázce mohli zasednout ke stolu plnému nejrůznějších dobrot. Nevíte však, jaké připravit? V Kuchyni Lidlu určitě najdete ty správné recepty.
Často se na velikonoční tabuli objevuje králík. V Kuchyni Lidlu najdete nejen recepty, jak jej připravit, ale rovněž triky Romana Pauluse, ve kterých Vám ukáže, jak vykostit králičí stehna či hřbet a jak naporcovat celého králíka. Díky Kulinářské akademii Lidlu se tedy krok za krok naučíte, jak správně a hlavně šetrně vykostit a naporcovat králíka. Tato dovednost se Vám bude určitě hodit, z celého králíka si tak budete moct připravit několik pokrmů.
Recepty z králičího masa jsou specialitou i našich kuchařů. V Kuchyni Lidlu najdete recepty, jak si připravit králíka, ať už konfitovaného nebo třeba dušeného.
Králík s rozinkami a mandlemi ocení především milovníci lehce nasládlých chutí, kterou pokrmu dodají rozinky. Mandle potom celý pokrm krásně provoní. Tento pokrm v sobě skrývá tolik výrazných chutí, že jako příloha úplně stačí čerstvá bageta nebo jiné pečivo.
Králičí maso si skvěle rozumí také s bílým vínem. Spojení bílého vína a čerstvého rozmarýnu je prostě dokonalé. Maso stačí opéct dozlatova a následně dusit ve vývaru. Příprava tohoto pokrmu není obtížná a zvládne ji i začínající kuchař. Na stole ovšem tento králík bude vypadat jako z té nejlepší restaurace.
Konfitování je francouzský způsob přípravy a uchovávání masa. Maso se zalije tukem (sádlem nebo olejem) a peče několik hodin při nízké teplotě. Takto připravené maso je křehké a šťavnaté. Podívejte se, jak si připravit konfitovaného králíka s bramborovými noky a špenátem. Tento pokrm se skvěle hodí na nadcházející jarní svátky.
Vyzkoušejte rovněž nejnovější recept Romana Pauluse na králíka plněného olivovou nádivkou podávaný s bramborovými noky se zeleninou. Tento pokrm nadchne každého u svátečního stolu.
Velikonoce jsou bohaté i na sladké moučníky. Z kynutého těsta se nejčastěji pečou jidáše – pletence, jejichž tvar má připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. O Velikonocích nesmí za žádnou cenu chybět mazanec, který voní máslem a je plný rozinek a ořechů. A sladkého velikonočního zajíčka z tvarohového těsta si určitě také zamilujete.
Co se o Velikonocích podává u Vás? Napište nám do komentářů, co připravujete Vy a také jak Vám chutnaly naše recepty.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…