Nechcete každé ráno chodit do obchodu pro čerstvé pečivo, ale nedokážete si představit den bez křupavé housky? Máte chuť na řecký oběd nebo „hambáč“ k večeři, ale nechce se vám mezi lidi? Rozumíme vám! A proto jsme připravili 5 chutných receptů z kynutého těsta, které se v následujících dnech rozhodně budou hodit.
Voňavé, křupavé a ještě teplé houstičky k snídani? Žádný problém! Podívejte se na video recept na velikonoční jidáše, kde vyhlášený šéfkuchař Roman Paulus ukáže krok po kroku, jak takovou dobrotu připravit. A víte, co je na nich nejlepší? Těsto můžete zadělat večer, nechat přes noc kynout v lednici a ráno housky už jen upéct. Hned ten den o něco lépe začíná, co myslíte?
Honí vás dopoledne mlsná? To chce českou klasiku v podobě kynutých koláčů. Do kynutého těsta jsme přidali sádlo a náplň udělali z perníčků, jablek a pudinkového prášku. Ovšem záleží jen na vás, zdali nás budete následovat, nebo raději zvolíte tradiční koláče s povidly, makovou, ořechovou nebo tvarohovou náplní. V každém případě si pochutnáte.
Rychlý oběd v podobě pita chleba naplněného oblíbenými surovinami je skvělý nápad. Maminka do něj může dát lehký zeleninový salát s vejcem a chilli majonézou, tatínek pořádnou nálož vepřové kýty a děti třeba jenom šunku a sýr. S domácím pita chlebem podle našeho receptu potěšíte všechny.
Co zakousnout k odpolední kávě? Co takhle kynuté bochánky s náplní z arašídového másla, podávané s čokoládovou polevou a sypané sekanými ořechy. Zlatavé těsto voní už na dálku a pro naše končiny neobvyklá náplň si rychle nachází svoje stoupence. Ořechové máslo a hořká čokoláda si totiž skvěle rozumí.
Dali byste si k večeři něco pořádného, plného šťavnatého masa a do čeho se můžete s chutí zakousnout? Trhané vepřové maso v domácí hamburgerové housce je jasná volba. Nadýchané bulky si můžete připravit předem, posypat oblíbeným sezamem nebo i jinými semínky a naplnit čím se vám zlíbí. Nesmí však chybět porce lahodného masa, oblíbená omáčka a trocha zeleniny „aby se neřeklo“ ?. Už se vám sbíhají sliny?
Vybrali jste si mezi našimi nápady? Ať už jste naprostý začátečník, nebo zkušený domácí pekař z našich receptů na kynutá těsta si jistě vyberete. Napište nám do komentářů, jak se vám dílo povedlo. Přejeme dobrou chuť a křupavou snídani ?.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…