Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vykynout na teplém místě. Mezitím smícháme v míse zbylou mouku, sůl a cukr. Po chvíli přilejeme kvásek, rozpuštěné máslo a žloutky. Důkladně smícháme v robotu.
Poté lehce poprášíme zpracované těsto a také mísu, do které ho vložíme vykynout.
Arašídové máslo smícháme v misce s moučkovým cukrem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přilejeme smetanu. Důkladně promícháme.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrojíme asi 12 koleček pomocí vykrajovátka. Do středu každého kolečka dáme lžíci arašídové náplně, okraje pevně přimáčkneme k sobě a vytvoříme bochánky. Poté je přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme chvíli vykynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Mezitím oloupeme a nasekáme arašídy. Upečené vychladlé bochánky zdobíme trochou čokoládovo-smetanové polevy a arašídy.