Bochánky s arašídovým máslem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si kynuté bochánky plněné arašídovým máslem podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Světová kuchyně

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

TĚSTO

  • 250 ml polotučného mléka Pilos
  • 21 g čerstvého droždí
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 500 g polohrubé mouky Castello
  • sůl s jódem Castello
  • 100 g másla Pilos (+ na potření)
  • 3 × vejce “M“

NÁPLŇ

  • 450 g arašídového másla McEnnedy
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

KRÉM

  • 150 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × hrst neloupaných pražených arašídů Jumbo Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 290 kJ / 548 kcal

Bílkoviny

15,10 g

Tuky

31,60 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

0,22 g

Sacharidy

53,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vykynout na teplém místě. Mezitím smícháme v míse zbylou mouku, sůl a cukr. Po chvíli přilejeme kvásek, rozpuštěné máslo a žloutky. Důkladně smícháme v robotu.

02.Poté lehce poprášíme zpracované těsto a také mísu, do které ho vložíme vykynout.

Náplň

03.Arašídové máslo smícháme v misce s moučkovým cukrem.

Poleva

04.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přilejeme smetanu. Důkladně promícháme.

Bochánky

05.Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrojíme asi 12 koleček pomocí vykrajovátka. Do středu každého kolečka dáme lžíci arašídové náplně, okraje pevně přimáčkneme k sobě a vytvoříme bochánky. Poté je přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme chvíli vykynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Mezitím oloupeme a nasekáme arašídy. Upečené vychladlé bochánky zdobíme trochou čokoládovo-smetanové polevy a arašídy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo