Kuchyně
Americká
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
1 hod. 5 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si kynuté bochánky plněné arašídovým máslem podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 290 kJ / 548 kcal
Bílkoviny
15,10 g
Tuky
31,60 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
0,22 g
Sacharidy
53,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vykynout na teplém místě. Mezitím smícháme v míse zbylou mouku, sůl a cukr. Po chvíli přilejeme kvásek, rozpuštěné máslo a žloutky. Důkladně smícháme v robotu.
02.Poté lehce poprášíme zpracované těsto a také mísu, do které ho vložíme vykynout.
03.Arašídové máslo smícháme v misce s moučkovým cukrem.
04.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přilejeme smetanu. Důkladně promícháme.
05.Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrojíme asi 12 koleček pomocí vykrajovátka. Do středu každého kolečka dáme lžíci arašídové náplně, okraje pevně přimáčkneme k sobě a vytvoříme bochánky. Poté je přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme chvíli vykynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Mezitím oloupeme a nasekáme arašídy. Upečené vychladlé bochánky zdobíme trochou čokoládovo-smetanové polevy a arašídy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT