Kuchyně
Asijská
Obtížnost
Pokročilý
Asijská kuchyně se celá motá kolem rýže a nudlí. 🍲 A právě o nudlích natočil šéfkuchař Roman Paulus video, abyste se v nich bezpečně vyznali. Společně se podíváte na nudle speciální pro japonskou kuchyni, kde najdete mezi klasickými ramen nudlemi i takzvané soba a udon nudle, které patří mezi ty nejsilnější, jaké se v Japonsku používají. 🇯🇵 V Číně a na jihovýchodě Asie pak kralují vaječné a rýžové nudle, případně skleněné nudle, trochu méně známé chow mein a v poslední době také speciální fit těstoviny připravované z konjakové mouky.
01.Soba nudle jsou japonskou specialitou ze směsi pohankové a pšeničné mouky. Mají unikátní šmrnc a typickou zemitou a oříškovou chuť japonských hor. Jsou skvělou volbou pro restování ve wok pánvi a rychlé podávání.
02.Vyzkoušejte restovanou zeleninu s nudlemi a tofu v arašídech, lososem v sezamu nebo připravte skvělou asijskou polévku.
03.Udon nudle jsou považovány za jedny z nejtlustších asijských nudlí. Vyrábí se z pšeničné mouky, vody a soli a mají jemnou texturu. Jsou ideální pro vaření v polévkách nebo smažení v pánvi. Jejich robustní povaha a schopnost absorbovat aroma je až překvapivá.
04.Připravte si typickou asijskou hovězí nebo kachní udon polévku.
05.Ramen nudle se vyrábí z pšeničné mouky, vajec a soli a jsou vhodné k rychlé instantní přípravě. Jsou typické svou jemnou, ale pevnou strukturou, ideální pro polévky, ať už jsou vařené doma nebo si je pořídíte na pouličním stánku. Jejich výrazná chuť a všestrannost je lákadlem pro všechny milovníky street food.
06.Vaječné nudle jsou známé pro svou výraznou žlutou barvu a skvělou schopnost absorbovat chutě. Jsou ideální pro přípravu rychlých smažených wok nudlí nebo do polévek. Jejich bohatá chuť a univerzální použití je činí nepostradatelným prvkem každé kuchyně.
07.Vaječné nudle se vyrábí z mouky, vajec, vody a soli a představují tak asijskou obdobu českých nudlí do polévky.
08.Rýžové nudle se vyrábí z rýže a vody a jsou přirozeně bezlepkové. Jsou lehčí na žaludek a skvěle absorbuji chuť z omáček. Představují hojně využívanou surovinu při výrobě exotických jídel, zejména se využívají v thajské či vietnamské kuchyni.
09.Setkáme se s nimi v oblíbeném Pad thai nebo známé vietnamské polévce Pho.
10.Chow Mein nudle jsou synonymem pro křupavost a bohatou chuť. Vyrábí se z pšeničné mouky, vody a soli jsou skvělé pro smažení na vysoké teplotě, což jim dodá křupavý povrch. Jsou nejlepšími přáteli zeleniny a masa, které se na ně mohou přilepit a vytvořit tak dokonalý pokrm.
11.Vychutnejte si je například v restovaných nudlích s pečenou kachnou.
12.Skleněné nudle jsou jako kouzlo ve vaší kuchyni a své jméno získaly díky průhlednému vzhledu po uvaření. Vyrábí se ze škrobu (fazolový, bramborový nebo maniokový) a vody, jsou lehké a snadno se kombinují s různými druhy masa, zeleniny a omáček. Představují ideální variantu k tvoření elegantních a zdravých pokrmů.
13.Vyzkoušejte je v lehkém salátu s krevetami a kachnou.
14.Pro ty, kdo dbají na svou postavu, jsou konjakové nudle revolucí. Jsou vyrobeny z konjakové mouky, obsahují až 97 % vody a mají extrémně nízký obsah kalorií. Jsou ideální pro ty, kteří hledají lehčí alternativu k tradičním nudlím, a přitom si chtějí užít skvělou chuť.
15.Pšeničné wok nudle jsou stvořeny pro rychlou a snadnou přípravu. Vyrábí se z pšeničné mouky, vody a oleje, často je koupíte už předvařené či ochucené a budou vám skvělým pomocníkem pro vaření na woku, kde je rychlé smažení a míchání klíčové.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT