Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte asijskou kuchyni podle Romana Pauluse a uvařte si polévku s lososem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 390 kJ / 571 kcal
Bílkoviny
39,30 g
Tuky
25,40 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
46,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Filety lososa stáhneme z kůže, ze kterých připravíme vývar.
02.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Zázvor nakrájený na tenké nudličky a 4 stroužky česneku na plátky necháme zpěnit v rozehřáté pánvi se sezamovým olejem. Hlívu natrháme rukama, žampiony nakrájíme na kousky a pálivou papričku na kolečka a přidáme do pánve. Podlijeme rybím vývarem z kůží lososa a povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.
04.Soba nudle vaříme v osolené vodě asi 5 minut a poté scedíme.
05.Do servírovacích misek dáme postupně na kostky nakrájené uzené tofu, vařené teplé soba nudle, na kostky nakrájeného a osoleného syrového lososa, trochu sezamu, na tenké nudličky nakrájenou nori řasu, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme smaženými plátky česneku. K polévce nezapomeneme podávat hůlky nebo vidličky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT