Asijská polévka s lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte asijskou kuchyni podle Romana Pauluse a uvařte si polévku s lososem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 1 × kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 8 × stroužků česneku (4 do polévky, 4 na smažené chipsy)
  • sezamový olej Vitasia
  • 200 g zeleniny (hlíva, žampiony, lahůdková cibulka)
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 l rybího vývaru (připraveného z kůží)
  • 200 g soba nudlí Vitasia
  • 4 × lžíce sójové omáčky Mikado
  • 100 g uzeného tofu Toppo
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × hrst světlého sezamu Vitasia
  • 1 ks nori řasy Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 390 kJ / 571 kcal

Bílkoviny

39,30 g

Tuky

25,40 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

46,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Filety lososa stáhneme z kůže, ze kterých připravíme vývar.

02.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Zázvor nakrájený na tenké nudličky a 4 stroužky česneku na plátky necháme zpěnit v rozehřáté pánvi se sezamovým olejem. Hlívu natrháme rukama, žampiony nakrájíme na kousky a pálivou papričku na kolečka a přidáme do pánve. Podlijeme rybím vývarem z kůží lososa a povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.

04.Soba nudle vaříme v osolené vodě asi 5 minut a poté scedíme.

Servírování

05.Do servírovacích misek dáme postupně na kostky nakrájené uzené tofu, vařené teplé soba nudle, na kostky nakrájeného a osoleného syrového lososa, trochu sezamu, na tenké nudličky nakrájenou nori řasu, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme smaženými plátky česneku. K polévce nezapomeneme podávat hůlky nebo vidličky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo