Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Filety lososa stáhneme z kůže, ze kterých připravíme vývar.
Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
Zázvor nakrájený na tenké nudličky a 4 stroužky česneku na plátky necháme zpěnit v rozehřáté pánvi se sezamovým olejem. Hlívu natrháme rukama, žampiony nakrájíme na kousky a pálivou papričku na kolečka a přidáme do pánve. Podlijeme rybím vývarem z kůží lososa a povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.
Soba nudle vaříme v osolené vodě asi 5 minut a poté scedíme.
Do servírovacích misek dáme postupně na kostky nakrájené uzené tofu, vařené teplé soba nudle, na kostky nakrájeného a osoleného syrového lososa, trochu sezamu, na tenké nudličky nakrájenou nori řasu, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme smaženými plátky česneku. K polévce nezapomeneme podávat hůlky nebo vidličky.