Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Asijská polévka s lososem

Ochutnejte asijskou kuchyni podle Romana Pauluse a uvařte si polévku s lososem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvého lososa
  • 1× kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 8× stroužků česneku (4 do polévky, 4 na smažené chipsy)
  • sezamový olej Vitasia
  • 200 g zeleniny (hlíva, žampiony, lahůdková cibulka)
  • 1× pálivá paprička
  • 1 l rybího vývaru (připraveného z kůží)
  • 200 g soba nudlí Vitasia
  • 4 lžíce sójové omáčky Mikado
  • 100 g uzeného tofu Toppo
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 hrst světlého sezamu Vitasia
  • 1 ks nori řasy Vitasia

POSTUP

Filety lososa stáhneme z kůže, ze kterých připravíme vývar.

Tip: Jak zbavit lososa kůže, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.

Zázvor nakrájený na tenké nudličky a 4 stroužky česneku na plátky necháme zpěnit v rozehřáté pánvi se sezamovým olejem. Hlívu natrháme rukama, žampiony nakrájíme na kousky a pálivou papričku na kolečka a přidáme do pánve. Podlijeme rybím vývarem z kůží lososa a povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.

Soba nudle vaříme v osolené vodě asi 5 minut a poté scedíme.

Servírování

Do servírovacích misek dáme postupně na kostky nakrájené uzené tofu, vařené teplé soba nudle, na kostky nakrájeného a osoleného syrového lososa, trochu sezamu, na tenké nudličky nakrájenou nori řasu, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme smaženými plátky česneku. K polévce nezapomeneme podávat hůlky nebo vidličky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU