Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu osolíme, pokmínujeme a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 1 hodinu přiklopenou víkem a podlitou větším množstvím vody. Druhou hodinu dopečeme již bez poklopu.
Rozmrazené krevety zalijeme sladkou chilli omáčkou a lžící sójové omáčky, promícháme a marinujeme 2-3 hodiny.
Rýžové nudle vložíme do vroucí vody, vypneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut odstát. Následně scedíme a propláchneme studenou vodou.
Tip: Stejně připravíte i salát ze skleněných nudlí.
Limetkovou šťávu, třtinový cukr a lžíci sójové omáčky promícháme, dokud se nerozpustí cukr.
Červenou cibuli a mrkev nakrájené na nudličky, lahůdkovou cibulku na kolečka a nudličky z pálivé papričky dobře promícháme s buráky a kešu ořechy. Přidáme ochucené krevety a zalijeme marinádou z limetkové šťávy.
Hotové skleněné nudle zamícháme do připraveného salátu, přidáme nahrubo nasekaný koriandr a dobře pomícháme.
Na talíř servírujeme porci nudlí s krevetami a zeleninou, přidáme křupavou kachnu nakrájenou na plátky. Ochutíme nasekanou lahůdkovou cibulkou, smaženými krevetovými lupínky a přidáme i měsíček limetky.
Tip: Pokud máme právě upečená celá křupavá kachní prsa nakrájíme je na plátky. Pokud máme menší kousky masa, zbylé od včerejšího oběda, můžeme je natrhat na kousky a zamíchat do nudlí.