Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Salát z rýžových nudlí s kachnou a krevetami

Napadlo by vás připravit salát z kachny? V Asii to je vcelku běžná věc. Kromě toho, že v něm najdete pečené kachní prso, pochutnáte si i na krevetách, rýžových nudlích a spoustě zeleniny. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak správně uvařit rýžové nudle, aby se neslepily, jak ochutit krevety sladkou chilli omáčkou a sójovou omáčkou i jak připravit netradiční asijský dresink s limetkovou šťávou. Do salátu pak přijde ještě mrkev, červená cibule, lahůdková cibulka nebo pálivá paprička. Nakonec už budete samozřejmě potřebovat pečenou kachnu (ať už se jedná o zmiňovaná prsa, nebo třeba zbytek stehýnek z nedělního oběda).
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 ks celá kachna bez drobů
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lžíce celého kmínu Kania
  • 400 g vařených tenkých rýžových nebo skleněných nudlí Vitasia
  • 200 g vařených loupaných krevet
  • 4 × lžíce sladké chilli omáčky Vitasia
  • 2 × lžíce sójové omáčky Vitasia
  • 2 × limetky (šťáva)
  • 1 × lžička třtinového cukru Belbake
  • 1 × červená cibule
  • 100 g mrkve
  • 1 ks svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 × solených a pražených arašídů Alesto
  • 50 g solených a restovaných kešu ořechů Alesto
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 × hrst smažených krevetových lupínků Vitasia
  • kovové sítko

POSTUP

Kachnu osolíme, pokmínujeme a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 1 hodinu přiklopenou víkem a podlitou větším množstvím vody. Druhou hodinu dopečeme již bez poklopu.

Rozmrazené krevety zalijeme sladkou chilli omáčkou a lžící sójové omáčky, promícháme a marinujeme 2-3 hodiny.

Rýžové nudle vložíme do vroucí vody, vypneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut odstát. Následně scedíme a propláchneme studenou vodou.

Tip: Stejně připravíte i salát ze skleněných nudlí.

Limetkovou šťávu, třtinový cukr a lžíci sójové omáčky promícháme, dokud se nerozpustí cukr.

Červenou cibuli a mrkev nakrájené na nudličky, lahůdkovou cibulku na kolečka a nudličky z pálivé papričky dobře promícháme s buráky a kešu ořechy. Přidáme ochucené krevety a zalijeme marinádou z limetkové šťávy.

Hotové skleněné nudle zamícháme do připraveného salátu, přidáme nahrubo nasekaný koriandr a dobře pomícháme.

Na talíř servírujeme porci nudlí s krevetami a zeleninou, přidáme křupavou kachnu nakrájenou na plátky. Ochutíme nasekanou lahůdkovou cibulkou, smaženými krevetovými lupínky a přidáme i měsíček limetky.

Tip: Pokud máme právě upečená celá křupavá kachní prsa nakrájíme je na plátky. Pokud máme menší kousky masa, zbylé od včerejšího oběda, můžeme je natrhat na kousky a zamíchat do nudlí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU