Vývar:
Hovězí kosti a vepřovou nohu pečeme v troubě rozehřáté na 160°C 60 minut.
V hrnci rozpálíme slunečnicový olej, na kterém opečeme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme i oloupané stroužky česneku, kousky zázvoru a po chvíli restování i nahrubo nakrájenou cibuli. Ochutíme divokým kořením a restujeme lehce do zlatova.
Následně doplníme o pečená žebra, nožičku, studenou vodu, sušené houby a řasu a vaříme při mírném varu asi 12 hodin. Průběžně sbíráme pěnu.
Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko a dochutíme omáčkou Hon tsuyu, saké, solí a pepřem.
Do talíře použijeme:
Udon nudle uvaříme podle návodu do měkka a scedíme.
Hovězí zadní/roštěnec nakrájíme na co nejtenčí plátky a spaříme ve vroucí vodě. Maso přecedíme, propláchneme a vrátíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, Hon tsuyu a saké (1:1:1). Tekutina by měla být v úrovni masa. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Maso vaříme do měkka.
Do talíře nandáme lžíci sezamového oleje, malou trochu připraveného vývaru a uvařené nudle. Přidáme vařený hovězí roštěnec, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku, tenké nudličky pálivé papriky, česnekové chipsy, chilli olej a celou porci přelijeme vroucím vývarem.
Tip: Jak připravit česnekové chipsy zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Dokončíme smaženou tempurou těsně před podáváním.
Tip: Jak připravit smaženou tempuru zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.