Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
6 hod.
Obtížnost
Profesionál
Ramen je vydatný nudlový vývar, který má svůj původ v dalekém Japonsku, ale velké oblibě se těší i u nás. To ví i šéfkuchař Roman Paulus a připravil proto recept na variaci kachního ramenu s udon nudlemi. Ve video návodu se dozvíte, jak připravit asijský kachní vývar, ve kterém využijete spoustu exotických surovin, jako jsou houby shitake, řasa kombu nebo japonské rýžové víno mirin. Na nudlích si pak pochutnáte navíc ještě s lanýžovým olejem a miso pastou. Výsledkem vašeho vaření pak bude hutný vývar s vejcem a zeleninou, který hravě naplní roli hlavního jídla a hlavně úžasného gastronomického zážitku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 969 kJ / 710 kcal
Bílkoviny
34,00 g
Tuky
44,30 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
39,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpálíme slunečnicový olej, na kterém opečeme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme i oloupané stroužky česneku, kousky zázvoru a po chvíli restování i nahrubo nakrájenou cibuli. Ochutíme divokým kořením, nahrubo nakrájený pórek a restujeme lehce do zlatova.
02.Následně doplníme o pečené kachní kousky, studenou vodu, sušené houby a řasu a vaříme při mírném varu asi 8 hodin. Průběžně sbíráme pěnu.
03.Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko a dochutíme omáčkou Hon Tsuyu, Mirin, rýžovým octem a solí.
04. Vejce uvaříme nahniličko a následně krátce marinujeme v sójové omáčce, rýžovém víně a prolisovaném stroužku česneku.
05.Do talíře nandáme lžíci lanýžového oleje, malou trochu připraveného vývaru a uvařené nudle. Přidáme maso s Miso pastou, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku, rozpůlené marinované vejce, marinovaný zázvor a klíčky. Zalijeme vývarem a podáváme.
Jak si připravit domácí marinovaný zázvor se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT