Roman Paulus
Doba přípravy6 hod.

Kachní udon polévka

Ramen je vydatný nudlový vývar, který má svůj původ v dalekém Japonsku, ale velké oblibě se těší i u nás. To ví i šéfkuchař Roman Paulus a připravil proto recept na variaci kachního ramenu s udon nudlemi. Ve video návodu se dozvíte, jak připravit asijský kachní vývar, ve kterém využijete spoustu exotických surovin, jako jsou houby shitake, řasa kombu nebo japonské rýžové víno mirin. Na nudlích si pak pochutnáte navíc ještě s lanýžovým olejem a miso pastou. Výsledkem vašeho vaření pak bude hutný vývar s vejcem a zeleninou, který hravě naplní roli hlavního jídla a hlavně úžasného gastronomického zážitku.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Vývar

  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g zázvoru
  • 80 g cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 bobkový list
  • 50 g pórku
  • 500 g opečených kachních částí na polévku (krk, hřbet, křídla, ocásek)
  • 2.5 l vody
  • 10 g sušených hub Shitake
  • 1 sušená řasa Kombu
  • 1 polév. lž. japonské omáčky Hon Tsuyu
  • 1 polév. lž. rýžového vína Mirin
  • 1 polév. lž. rýžového octa
  • sůl

Do talíře použijeme

  • 300 g udon nudlí
  • 4 polév. lž. lanýžového oleje
  • kachní maso obrané z vývaru + 1 lžíce miso pasty
  • 1 lahůdková cibulka
  • 4 vejce
  • 50 ml sójové omáčky
  • 50 ml rýžového vína Mirin
  • 150 stroužek česneku
  • 2 polév. lž. marinovaného zázvoru
  • 2 hrst jedlých klíčků hrášku
  • kovové sítko

POSTUP

Vývar:

V hrnci rozpálíme slunečnicový olej, na kterém opečeme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme i oloupané stroužky česneku, kousky zázvoru a po chvíli restování i nahrubo nakrájenou cibuli. Ochutíme divokým kořením, nahrubo nakrájený pórek a restujeme lehce do zlatova.

Následně doplníme o pečené kachní kousky, studenou vodu, sušené houby a řasu a vaříme při mírném varu asi 8 hodin. Průběžně sbíráme pěnu.

Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko a dochutíme omáčkou Hon Tsuyu, Mirin, rýžovým octem a solí.

Do talíře použijeme:

Vejce uvaříme nahniličko a následně krátce marinujeme v sójové omáčce, rýžovém víně a prolisovaném stroužku česneku.

Do talíře nandáme lžíci lanýžového oleje, malou trochu připraveného vývaru a uvařené nudle. Přidáme maso s Miso pastou, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku, rozpůlené marinované vejce, marinovaný zázvor a klíčky. Zalijeme vývarem a podáváme.

Tip: Jak si připravit domácí marinovaný zázvor se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU