Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou cibuli (asi 50 g) nakrájíme na větší kousky, zázvor (asi 50 g) na plátky, neoloupané důkladně omyté mandarinky na měsíčky, osolíme a smícháme. Z omyté kachny odřízneme křídla, naplníme připravenou směsí a vložíme do pekáče. Osolíme po celém povrchu a podlijeme asi 300 ml vody. Pokapeme větším množstvím sezamového oleje a pekáč přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu, odstraníme alobal a pečeme ještě asi 1 a ½ hodiny doměkka. Vychladlou kachnu naporcujeme, nejprve odřízneme maso na prsou, které dáme péct na 15 až 20 minut dokřupava pod gril na 230 °C. Zbylé maso obereme ze stehen i z celé kostry. Obrané kosti můžeme použít na přípravu omáček nebo vývaru.
Nudle namočíme na 4 minuty do horké vody. Očištěný zázvor (asi 20 g), česnek, cibuli a pálivou papričku nakrájíme najemno, 2 lahůdkové cibulky na větší kousky, lilek a očištěnou papriku na proužky. Do rozpálené wok pánve přilijeme trochu sezamového oleje a orestujeme připravenou zeleninu (kromě lahůdkové cibulky) s kousky obraného kachního masa. Dochutíme sójovou omáčkou se sezamem, promícháme a přidáme scezené nudle. Podlijeme asi 100 ml vody, přidáme lahůdkovou cibulku a ještě chvíli restujeme.
Na talíř servírujeme restované nudle. Kachní prsa nakrájíme na plátky, které položíme na restované nudle. Nakonec pokrm posypeme zbylou nasekanou lahůdkovou cibulkou.