Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Tradiční a opravdu autentický recept na Pho Bo přímo z Hanoje. Jak hovězí vývar Pho uvařit nám ukáže šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Naučí nás recept na vietnamskou polévku s nudlemi získaný od místních šéfkuchařů v hanojské škole vaření, prozradí nám, jaké koření dodává vývaru Pho nezaměnitelnou chuť i s čím vším legendární vietnamskou polévku podávat, abychom si připadali jako na exotické dovolené. Připravte si hovězí, ale i vepřové maso, rýžové nudle a spoustu čerstvých bylinek a uvařte si doma tolik oblíbenou polévku z asijských restaurací.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 515 kJ / 1 079 kcal
Bílkoviny
62,90 g
Tuky
70,90 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
44,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kosti a nožičku dobře propláchneme ve studené vodě a 20-25 minut pečeme v troubě rozpálené na 200 °C. Pečené kosti a nožičku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli a dáme vařit. Na začátku vaření sbíráme pěnu, později, asi po 30 minutách varu, přidáme hovězí hrudí, které vaříme do měkka asi 2 hodiny. Měkké hrudí vyndáme, necháme vychladnout, poté zamrazíme a zmrzlé krájíme na tenké plátky. Vývar vaříme celkem 6-8 hodin, následně scedíme.
02.Zázvor a šalotku necháme lehce spálit na grilu, nebo ožehneme plamenem, dáme do studené vody, rukama očistíme a opláchneme.
03.Na oleji orestujeme koření (skořice, asijský kardamom a badyán), přidáme očištěný celý zázvor a šalotku a ještě jednou krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru smíchaným s rybí omáčkou a celý obsah pánve přidáme ke scezenému vývaru. Vše vaříme ještě asi 10 minut a můžeme podávat.
04.Nudle uvaříme dle návodu.
05.Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a marinujeme lžičkou rybí omáčky.
06.Před podáváním nudle v cedníku ohřejeme v horké vodě a nakrájenou hovězí svíčkovou také v cedníku krátce povaříme (asi 1 minutu) v již hotovém vroucím vývaru.
07.Do hluboké misky dáme nudle, hovězí hrudí i svíčkovou, doplníme sójovými výhonky, cibulí na nudličky, bylinkami, přelijeme vývarem a posypeme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Zvlášť podáváme nakrájené chilli, limetku a vietnamskou omáčku.
Jak připravit vietnamskou omáčku podávanou k Pho Bo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT