Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Profesionál
Pokud si chcete dopřát kus asijské kuchyně u sebe doma, vyzkoušejte třeba pšeničné nudle udon. Tato japonská specialita – podobná tradiční polévce ramen – se skvěle hodí do vývaru podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě nám známých surovin – petržele, celeru, mrkve, zázvoru nebo česneku – v něm najdete i řadu exotických, jako jsou houby shitake nebo zelená řasa kombu. Silnou chuť mu pak dodají pečená hovězí žebra a vepřová nožička. Až budete mít vývar hotový, stačí přidat vařené hovězí maso a spoustu dobrot na ozdobení – například česnekové chipsy nebo smaženou tempuru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 432 kJ / 820 kcal
Bílkoviny
35,30 g
Tuky
49,80 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
47,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí kosti a vepřovou nohu pečeme v troubě rozehřáté na 160°C 60 minut.
02.V hrnci rozpálíme slunečnicový olej, na kterém opečeme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme i oloupané stroužky česneku, kousky zázvoru a po chvíli restování i nahrubo nakrájenou cibuli. Ochutíme divokým kořením a restujeme lehce do zlatova.
03.Následně doplníme o pečená žebra, nožičku, studenou vodu, sušené houby a řasu a vaříme při mírném varu asi 12 hodin. Průběžně sbíráme pěnu.
04.Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko a dochutíme omáčkou Hon tsuyu, saké, solí a pepřem.
05.Udon nudle uvaříme podle návodu do měkka a scedíme.
06.Hovězí zadní/roštěnec nakrájíme na co nejtenčí plátky a spaříme ve vroucí vodě. Maso přecedíme, propláchneme a vrátíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, Hon tsuyu a saké (1:1:1). Tekutina by měla být v úrovni masa. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Maso vaříme do měkka.
07.Do talíře nandáme lžíci sezamového oleje, malou trochu připraveného vývaru a uvařené nudle. Přidáme vařený hovězí roštěnec, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku, tenké nudličky pálivé papriky, česnekové chipsy, chilli olej a celou porci přelijeme vroucím vývarem.
Jak připravit česnekové chipsy zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
08.Dokončíme smaženou tempurou těsně před podáváním.
Jak připravit smaženou tempuru zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT