Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravit ovocný sorbet je mnohem snazší, než namíchat klasickou smetanovou zmrzlinu. Šéfkuchař Roman Paulus se tentokrát pustil do meruňkového sorbetu, ke kterému vám kromě základního zmrzlinovače postačí jenom několik surovin. Jmenovitě se jedná o meruňkové pyré, cukrový rozvar, citronovou šťávu a také trochu meruňkovice, která dodá sorbetu správný říz (tu ale vynechejte, chcete-li se podělit s dětmi). V horkých dnech se po takovém osvěžení rychle slehne zem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
969 kJ / 232 kcal
Bílkoviny
6,20 g
Tuky
1,80 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
52,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nádobu od zmrzlinovače 24 hodin předem umístíme do mrazáku, aby byla dostatečně vychlazená.
02.Meruňky vypeckujeme a rozmixujeme na jemné pyré. Vodu s cukrem svaříme na sirup, dokud nedělá bublinky. Všechny suroviny necháme vychladit.
03.Studené meruňkové pyré, sirup, citronovou šťávu a alkohol promícháme. Zmrzlinovač spustíme a vlijeme do něj připravenou směs. Necháme zpracovávat asi 30–45 minut do správné konzistence.
04.Hotový sorbet můžeme ihned servírovat, nebo ho dát na 30-35 minut do mrazáku zatuhnout.
05.Podáváme s čerstvým ovocem ozdobené lístky máty. Hodí se i k meruňkovému koláči, případně ve sklenici zalitý šampaňským jako přípitek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT