Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Bazalkový sorbet

Pokud si myslíte, že dobrý sorbet musí být vyrobený čistě jen z ovoce, vyvede vás šéfkuchař Roman Paulus z omylu! Vyzkoušejte jeho recept na výborný sorbet, v jehož složení je sice citronová šťáva, ale hlavní chuťovou složkou je rozmixovaná bazalka. Bazalkový sorbet budete mít připravený za chvíli a udělá radost úplně každému – dospělým třeba i s panákem kvalitní vodky nebo trochou prosecca či jiného šumivého vína. Dáte si?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 ml voda
  • 270 g krupicový cukr
  • 200 ml citronová šťáva
  • 2 hrsti čerstvá bazalka

POSTUP

Cukr s vodu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Vypneme plamen, přilijeme šťávu z citronů a necháme na pracovní desce a později v lednici vychladnout.

Studený základ rozmixujeme s čerstvými lístky bazalky a ihned nalijeme do zmrzlinovače, kde ho necháme asi 40 minut zpracovat. Hotový sorbet dáme ještě na 30 minut zatuhnout do mrazáku.

Sorbet servírujeme v namrazené nebo alespoň vychlazené sklenici ozdobený lístkem čerstvé bazalky.

TIP: Slavíte? Sorbet můžete zalít Proseccem a servírovat jako netradiční letní přípitek

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.