Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jahodový sorbet

Jahodová zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Co ale dělat, když zrovna žádná není po ruce? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na extrémně jednoduchý jahodový sorbet, který udělá radost nejenom dětem, ale s kapkou vodky nebo sektu třeba i dospělým na zahradní grilovačce. Dozvíte se také, čím chuť jahod dokonale potrhnout a že i základní zmrzlinovač stačí k dokonalému výsledku. Navíc, pokud doma nemáte jahody, stačí v podstatě jakékoliv jiné šťavnaté ovoce a můžete si připravit sezónní sorbet přesně podle své chuti.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g jahod
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 40 ml francouzského pomerančového likéru
  • 1 citron (šťáva)
  • jahody na ozdobu
  • čerstvá meduňka na ozdobu

POSTUP

Jahody rozmixujeme na pyré a přecedíme přes jemné sítko, abychom se zbavili semínek. Z vody a cukru připravíme cukrový rozvar (obě suroviny krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí) a necháme vychladnout.

Smícháme 500 ml jahodového pyré, 250 ml cukrového rozvaru a likér.

Ochutíme citronovou šťávou, přendáme do vychlazeného zmrzlinovače a necháme zpracovávat 30–45 minut.

Hotový sorbet můžeme ihned servírovat ozdobený čerstvou jahodou a meduňkou, nebo ho můžeme dát na 20 minut do mrazáku zatuhnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU