Jahodový sorbet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jahodová zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Co ale dělat, když zrovna žádná není po ruce? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na extrémně jednoduchý jahodový sorbet, který udělá radost nejenom dětem, ale s kapkou vodky nebo sektu třeba i dospělým na zahradní grilovačce. Dozvíte se také, čím chuť jahod dokonale potrhnout a že i základní zmrzlinovač stačí k dokonalému výsledku. Navíc, pokud doma nemáte jahody, stačí v podstatě jakékoliv jiné šťavnaté ovoce a můžete si připravit sezónní sorbet přesně podle své chuti.

Tagy

Zmrzlina

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g jahod
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 40 ml francouzského pomerančového likéru
  • 1 × citron (šťáva)
  • jahody na ozdobu
  • čerstvá meduňka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 750 kJ / 896 kcal

Bílkoviny

3,50 g

Tuky

1,60 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

203,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jahody rozmixujeme na pyré a přecedíme přes jemné sítko, abychom se zbavili semínek. Z vody a cukru připravíme cukrový rozvar (obě suroviny krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí) a necháme vychladnout.

02.Smícháme 500 ml jahodového pyré, 250 ml cukrového rozvaru a likér.

03.Ochutíme citronovou šťávou, přendáme do vychlazeného zmrzlinovače a necháme zpracovávat 30–45 minut.

04.Hotový sorbet můžeme ihned servírovat ozdobený čerstvou jahodou a meduňkou, nebo ho můžeme dát na 20 minut do mrazáku zatuhnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo