Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Osvěžující alkoholický okurkový drink

Ať už si chcete odpočinout po náročném dni v práci, nebo jen hledáte způsob, jak si udělat trochu radosti. Připravil pro vás šéfkuchař Roman Paulus návod na originální a osvěžující drink – gin s tonikem a okurkovým sorbetem. Sorbet můžete hravě nahradit jahodovým nebo citronovým, anebo, pokud nemáte zmrzlinovač, můžete si vystačit jen s lednicí a podávat s ginem a tonikem nachlazené okurkové pyré.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Okurkový sorbet

  • 3 × okurky
  • 100 g cukru
  • 1 × citron (šťáva)

Osvěžující nápoj – 400 ml sklenice

  • 170 g okurkového sorbetu
  • 150 ml toniku
  • 50 ml ginu Castelgy
  • čerstvá máta na ozdobu
  • okurka na ozdobu
  • citron na ozdobu
  • zmrzlinovač
  • mixér
  • škrabka

POSTUP

Okurky oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Spolu s cukrem a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme.

Hmotu necháme asi 40 minut zpracovat ve zmrzlinovači a hotový sorbet následně necháme asi 30 minut zatuhnout v mrazáku.

Zatuhlý sorbet naplníme do skleničky, zalijeme vychlazeným ginem a tonikem v poměru 3:1 (3 díly toniku ku 1 dílu ginu), ozdobíme lístky máty, špalíčky oloupané okurky a měsíčkem citronu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU