Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Citronový sorbet

Během parného dne (ale klidně i kdykoliv jindy) vám největší radost udělá ledově vychlazená zmrzlina. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil přehledný návod na to, jak si doma, pomocí zmrzlinovače, můžete připravit snadný citronový sorbet. Bude vám k tomu stačit citronová šťáva, kůra, voda a cukr. Nakonec, až budete mít hotovo, můžete sorbetový pohár zalít trochou prosecca a dopřát si kromě výborné zmrzliny ještě lepší osvěžující party drink.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g krupicového cukru
  • 350 ml vody
  • kůra ze 3 citronů
  • 250 ml čerstvé citronové šťávy
  • lesní ovoce na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

POSTUP

Cukr s 250 ml vody a citronovou kůrou přivedeme do varu. Přidáme zbylou vodu (100 ml) a vymačkanou šťávu z citronů. Necháme vychladnout nejprve při pokojové teplotě, posléze v lednici a následně nalijeme do zmrzlinovače. Necháme 45 minut zpracovávat do ztuhnutí.

Hotový sorbet ještě necháme vychladit 30 minut v mrazáku a teprve pak servírujeme do nachlazené skleničky. Ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

Tip: 30 minut v mrazáku můžete vynechat, ale sorbet bude tekutější.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU