Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Marinovaný zázvor

Tušili jste, že nakládaný zázvor, který určitě znáte z asijských restaurací, si můžete snadno připravit i doma? Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučí vás marinádu na zázvor a prozradí vám i jak správně zázvor uvařit ve vodě s rýžovým octem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marinovaný zázvor - Gari

  • 300 g čerstvého zázvoru
  • 1 × lžíce soli

Várka na vaření

  • 1 l vody
  • 100 ml rýžového octa

Lák na naložení

  • 250 g rýžového octa
  • 170 g krupicového cukru
  • 6 g soli
  • mandolína na krájení

POSTUP

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, nasolíme lžící soli a necháme asi 10 minut odležet.

Vodu s 100 ml octa přivedeme do varu a zázvor necháme asi 3 minuty vařit.

Potom scedíme a necháme dobře okapat.

250 g octa, cukr a 6 g soli krátce zahřejeme, aby se cukr a sůl rozpustili.

Okapaný zázvor vložíme do uzavíratelné sklenice a zalijeme horkým nálevem.

Necháme asi 1 týden odležet a můžeme podávat.

Nakládaný zázvor podáváme ideálně k domácímu sushi.

Jak připravit sushi?

1. díl – Pomůcky a příprava

2. díl – Jak připravit sushi rýži

3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi

6. díl – Maki sushi

7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi

8. díl – Rainbow sushi rolka

9. díl – Sushi rolka s tuňákovým tatarákem

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU