Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kořeněný křupavý snack z cizrny

Chystáte se usednout večer k televizi a rádi byste mlsali něco zdravějšího, než jsou chipsy nebo slané oříšky? Vyzkoušejte tip šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil zdravější alternativu v podobě křupavé cizrny s paprikou, sušeným česnekem a špetkou chilli. Příprava pečené cizrny zabere jen pár desítek minut a navíc si ji můžete dochutit zcela dle své chuti.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařená cizrna Freshona
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 × lžička mletá sladká paprika
  • 0,5 × lžička sušený česnek
  • 1 × lžička celý kmín
  • sůl
  • 0,5 × lžička mleté chilli

POSTUP

Cizrnu ze sklenice scedíme, opláchneme ve vodě a následně osušíme na kuchyňských papírových utěrkách. 

Suché kuličky přesypeme do misky, přidáme olej a koření. Dobře promícháme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. 

Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 35 minut na program horkovzduch. 

Poté vypneme troubu, promícháme a necháme v ještě dalších 10 minut uvnitř pro extra křupavost. 

Cizrnu podáváme v mističce k oblíbenému sportovnímu utkání, filmu nebo na oslavě. Nejlepší je ještě teplá, ale uplatní se i studená ke svačině. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 166 kcal, 7 g bílkovin, 16 g sacharidů, 7 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.