Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jednoduchá drůbeží tortilla

Jestliže hledáte recept na rychlý oběd nebo večeři, máme pro vás dobrou zprávu! Jednoduchá tortilla plněná kuřecím masem (prsy i stehny) je ideální jak jako hlavní chod, tak v podobě rychlé svačinky do práce nebo na výlet. Kuřecí tortillu navíc připravíte velmi snadno a když ji doplníte opečenou slaninou, pochutnáte si ještě víc. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 460 g kuřecí prsní a stehenní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžička grilovací koření Kania
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × tortilla wrap SnackDay
  • 4 × lžíce premium majonéza Kania
  • 100 g ledový salát
  • 100 g anglická slanina Pikok
  • 2 × rajče
  • 100 g cherry rajče
  • 2 × okurka

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a ochutíme grilovacím kořením. 

Tip: Do tortilly se skvěle hodí i krůtí prsní řízky.

Následně řízky opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem na mírném ohni dozlatova. Hotové přiklopíme poklicí a odstavíme z ohně. Necháme asi 10 minut odpočinout.

Opečené maso nakrájíme na plátky, ledový salát na nudličky, rajčata na kolečka a okurky na hranolky. Plátky slaniny vypečeme dokřupava.

Tortillu rozpečeme v pánvi nasucho a následně ji naplníme majonézou, ledovým salátem, vypečenou slaninou a plátky masa. Tortillu zamotáme a spíchneme špejlí ozdobenou cherry rajčátkem.

Tip: Zkuste do tortilly použít ochucenou majonézu. Jak připravit hořčicovou, chilli nebo bylinkovou majonézu zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Podáváme rozříznutou na dvě poloviny s nakrájenou okurkou a zbylými cherry rajčaty.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 647 kcal, 36 g bílkovin, 39 g sacharidů, 38 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.