Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla – chutná skvěle se salátem i jako tapas. Ať už ji nakrájíte na klínky nebo kostičky, zmizí z talíře rychleji, než ji stihnete vyfotit.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 200 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • 8 × vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • na podávání rajčata
  • extra panenský olivový olej

POSTUP

1. V rozehřáté pánvi necháme částečně rozpustit 1 lžíci másla a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme česnek nakrájený nadrobno a ještě krátce restujeme. Hotovou cibuli s česnekem odložíme stranou.

2. V téže pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme oloupané a na plátky nakrájené syrové brambory. Osolíme, opepříme a restujeme pod pokličkou, až brambory změknou. K měkkým bramborám vrátíme do pánve cibuli s česnekem, zamícháme a necháme chvíli restovat. 

3. Brambory s cibulí a česnekem zalijeme rozšlehanými vejci, která dle potřeby osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a při nízké teplotě pečeme dozlatova. V polovině pečení tortillu pomocí pokličky, prkénka nebo druhé pánve obrátíme a dopečeme z druhé strany.

4. Tortilla je výborná zatepla i zastudena. Podáváme s oloupanými a nahrubo nastrouhanými rajčaty, která osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 411 kcal, 18 g bílkovin, 32 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.