Kuchyně
Španělská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Španělská bramborová tortilla – chutná skvěle se salátem i jako tapas. Ať už ji nakrájíte na klínky nebo kostičky, zmizí z talíře rychleji, než ji stihnete vyfotit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 394 kJ / 333 kcal
Bílkoviny
17,25 g
Tuky
16,74 g
Vláknina
3,56 g
Sůl
0,42 g
Sacharidy
28,65 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi necháme částečně rozpustit 1 lžíci másla a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme česnek nakrájený nadrobno a ještě krátce restujeme. Hotovou cibuli s česnekem odložíme stranou.
02.V téže pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme oloupané a na plátky nakrájené syrové brambory. Osolíme, opepříme a restujeme pod pokličkou, až brambory změknou. K měkkým bramborám vrátíme do pánve cibuli s česnekem, zamícháme a necháme chvíli restovat.
03.Brambory s cibulí a česnekem zalijeme rozšlehanými vejci, která dle potřeby osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a při nízké teplotě pečeme dozlatova. V polovině pečení tortillu pomocí pokličky, prkénka nebo druhé pánve obrátíme a dopečeme z druhé strany.
04.Tortilla je výborná zatepla i zastudena. Podáváme s oloupanými a nahrubo nastrouhanými rajčaty, která osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT