Španělská bramborová tortilla – chutná skvěle se salátem i jako tapas. Ať už ji nakrájíte na klínky nebo kostičky, zmizí z talíře rychleji, než ji stihnete vyfotit.
Španělská bramborová tortilla – chutná skvěle se salátem i jako tapas. Ať už ji nakrájíte na klínky nebo kostičky, zmizí z talíře rychleji, než ji stihnete vyfotit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřáté pánvi necháme částečně rozpustit 1 lžíci másla a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme česnek nakrájený nadrobno a ještě krátce restujeme. Hotovou cibuli s česnekem odložíme stranou.
2. V téže pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme oloupané a na plátky nakrájené syrové brambory. Osolíme, opepříme a restujeme pod pokličkou, až brambory změknou. K měkkým bramborám vrátíme do pánve cibuli s česnekem, zamícháme a necháme chvíli restovat.
3. Brambory s cibulí a česnekem zalijeme rozšlehanými vejci, která dle potřeby osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a při nízké teplotě pečeme dozlatova. V polovině pečení tortillu pomocí pokličky, prkénka nebo druhé pánve obrátíme a dopečeme z druhé strany.
4. Tortilla je výborná zatepla i zastudena. Podáváme s oloupanými a nahrubo nastrouhanými rajčaty, která osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 411 kcal, 18 g bílkovin, 32 g sacharidů, 23 g tuků.