Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Skořicové churros s čokoládovou omáčkou

Víte, co to jsou churros? Tento ve Španělsku velmi oblíbený dezert vzdáleně připomíná české koblihy, ale jeho základem je odpalované těsto. To si jednoduše připravíte i doma – obzvláště snadno pak pomocí návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Hotové těsto pak stačí naplnit do cukrářského sáčku, ze kterého můžete vytlačovat jednotlivé churros přímo do horkého oleje. Po usmažení je stačí obalit ve směsi cukru a skořice a podávat například tradičně s čokoládovou omáčkou!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 240 ml voda
  • 110 g máslo
  • 2 × lžička krupicový cukr
  • sůl
  • 125 g hladká mouka
  • 3 × vejce M
  • na smažení rostlinný olej
  • na obalování krystalový cukr
  • na obalování mletá skořice
  • 300 g čokoláda na vaření (52 %)
  • 150 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • hrnec
  • šlehač
  • potravinová fólie
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • čisté nůžky

POSTUP

Vodu, máslo, cukr a špetku soli přivedeme společně do varu. Vmícháme mouku a vaříme/odpalujeme tak dlouho, než se hmota přestane lepit na vařečku. Poté těsto odstavíme a necháme krátce vychladnout, následně vmícháme vejce za pomoci šlehače a tím vznikne odpalované těsto. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout.

Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a stříkáme přímo do rozehřátého oleje. Konce odstřihneme čistými nůžkami a smažíme zprudka dozlatova. 

Tip: Pokud máte igelitový cukrářský sáček, použijte raději dva najednou. Odpalované těsto je poměrně tuhé a sáček by mohl prasknout. Ideální je, když použijete tuhý látkový pytlík.

Zlatavé churros ještě horké obalíme ve skořicovém cukru (směs mleté skořice a krupicového cukru). Podáváme s čokoládovou omáčkou.

Jak připravit čokoládovou omáčku?

Rozpustíme čokoládu a přidáváme smetanu, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Můžeme udělat hustší nebo řidší omáčku dle chuti.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce i s omáčkou): 280 kcal, 4 g bílkovin, 20 g sacharidů, 20 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.