Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sladký skořicový trdelník je oblíbený dezert, který se většinou objevuje na trzích nebo poutích. Velmi snadno si ho ale můžete připravit i doma v troubě – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučíte se zadělat těsto z polohrubé mouky, mléka, vajec, cukru, kvasnice a tuku. Z nakynutého těsta pak stačí vyválet tenké válečky, které posléze jednoduše namotáte na alobalem obalené plechovky od piva. To je zábavná činnost, se kterou vám určitě rády pomůžou i vaše děti. Nakynuté trdelníky pak obalíte v cukru se skořicí a můžete je dát péct.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 793 kJ / 667 kcal
Bílkoviny
15,10 g
Tuky
19,80 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
106,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, vlažné mléko, vejce, moučkový cukr, nadrobené droždí, změklé máslo a sádlo promícháme a osolíme. V robotu zpracujeme hladké těsto a necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout asi 30 minut do zdvojnásobení.
02.Během kynutí vypláchneme plechovky od piva, obalíme je alobalem a postříkáme olejem ve spreji.
03.Nakynuté těsto rozdělíme na 10 dílů (každý asi 220 g) a z každého připravíme dlouhý válec. Těsto namotáme na plechovku od piva a ujistíme se, že je na každém konci těsto dobře zaháknuté, aby se nerozmotávalo. Necháme ještě jednou nakynout.
Těsto motejte spíše ke spodní části plechovky. Při pečení má tendenci sjíždět dolů.
04.Plechovky postavíme na plech a pečeme v troubě rozpálené na 220 °C 10-15 minut na program horkovzduch dozlatova.
Do cukru k obalení zkuste přidat mleté mandle a trdelník při podávání naplnit šlehačkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT