Trdelník z trouby pečený na plechovce

play Přehrát video recept
Trdelník z trouby pečený na plechovce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sladký skořicový trdelník je oblíbený dezert, který se většinou objevuje na trzích nebo poutích. Velmi snadno si ho ale můžete připravit i doma v troubě – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučíte se zadělat těsto z polohrubé mouky, mléka, vajec, cukru, kvasnice a tuku. Z nakynutého těsta pak stačí vyválet tenké válečky, které posléze jednoduše namotáte na alobalem obalené plechovky od piva. To je zábavná činnost, se kterou vám určitě rády pomůžou i vaše děti. Nakynuté trdelníky pak obalíte v cukru se skořicí a můžete je dát péct.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1000 g polohrubá mouka
  • 500 ml plnotučné mléko
  • 4 × vejce „M“
  • 200 g moučkový cukr
  • 42 g čerstvé droždí
  • 80 g máslo + na potření
  • 80 g sádlo
  • 1 × špetka sůl
  • 100 g krystalový cukr
  • 20 g mletá skořice
  • olej ve spreji

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 793 kJ / 667 kcal

Bílkoviny

15,10 g

Tuky

19,80 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

106,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, vlažné mléko, vejce, moučkový cukr, nadrobené droždí, změklé máslo a sádlo promícháme a osolíme. V robotu zpracujeme hladké těsto a necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout asi 30 minut do zdvojnásobení.

02.Během kynutí vypláchneme plechovky od piva, obalíme je alobalem a postříkáme olejem ve spreji.

03.Nakynuté těsto rozdělíme na 10 dílů (každý asi 220 g) a z každého připravíme dlouhý válec. Těsto namotáme na plechovku od piva a ujistíme se, že je na každém konci těsto dobře zaháknuté, aby se nerozmotávalo. Necháme ještě jednou nakynout.

Těsto motejte spíše ke spodní části plechovky. Při pečení má tendenci sjíždět dolů.

04.Plechovky postavíme na plech a pečeme v troubě rozpálené na 220 °C 10-15 minut na program horkovzduch dozlatova.

Do cukru k obalení zkuste přidat mleté mandle a trdelník při podávání naplnit šlehačkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo