Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
V hrnci rozpálíme olivový olej a postupně zarestujeme 6 stroužků nasekaného česneku, fenykl na malé kostičky, nakrájený pórek, mrkev a cibuli. Ochutíme bobkovým listem, pálivými papričkami, solí a pepřem. Zarestovanou zeleninu podlijeme sekanými rajčaty a pomerančovou šťávou a přidáme nasekaný tymián. Zalijeme rybím vývarem a vaříme asi 15 minut.
Tip: Jak si připravit domácí rybí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém krátce orestujeme 5 stroužků nasekaného česneku a mořské plody. Ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
Do provařené polévky přidáme natrhanou bazalku a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.
Do hotové polévky přidáme orestované mořské plody, nakrájené vařené brambory a servírujeme zakápnuté olivovým olejem s čerstvě rozpečenou česnekovou bagetou a ozdobené lístky petržele.