Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Polévka s mořskými plody

Chcete si připadat jako na dovolené ve slunném Středomoří? Není nic snazšího! Připravte si polévku s mořskými plody podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se, jak správně zarestovat zeleninový základ z fenyklu, pórku, mrkve a cibule (ten využijete i u mnoha jiných sytých polévek) nebo proč se do takové polévky hodí pomerančová šťáva. Zanedlouho budete mít hotovo a nejvíc si pochutnáte, když budete k polévce přikusovat křupavou rozpečenou česnekovou bagetu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Eridanous
  • 11 × stroužek česnek
  • 2 × fenykl
  • 10 × cm pórek
  • 1 × mrkev
  • 2 × cibule
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × lžíce sekaná pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 ml sekaná rajčata z plechovky Freshona
  • 2 × pomeranč (šťáva)
  • čerstvý tymián
  • 2 l rybí vývar
  • 800 g mořské plody
  • čerstvá bazalka
  • 4 × brambory                            
  • česneková bageta                 
  • na ozdobu listová petržel

POSTUP

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

V hrnci rozpálíme olivový olej a postupně zarestujeme 6 stroužků nasekaného česneku, fenykl na malé kostičky, nakrájený pórek, mrkev a cibuli. Ochutíme bobkovým listem, pálivými papričkami, solí a pepřem. Zarestovanou zeleninu podlijeme sekanými rajčaty a pomerančovou šťávou a přidáme nasekaný tymián. Zalijeme rybím vývarem a vaříme asi 15 minut.

Tip: Jak si připravit domácí rybí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém krátce orestujeme 5 stroužků nasekaného česneku a mořské plody. Ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.

Do provařené polévky přidáme natrhanou bazalku a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.

Do hotové polévky přidáme orestované mořské plody, nakrájené vařené brambory a servírujeme zakápnuté olivovým olejem s čerstvě rozpečenou česnekovou bagetou a ozdobené lístky petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.