Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Gazpacho

Gazpacho je tradiční studená španělská polévka připravená z paprik, okurek, rajčat a další zeleniny. Roman Paulus vám v tomto triku navíc ukáže, jak tradiční recepty podávat v moderním pojetí a přidal do polévky jednu netradiční surovinu. Chcete vědět jakou? Podívejte se na náš trik.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 okurka
  • 2 červené papriky
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • červený vinný ocet
  • 50 g chleba
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá bazalka
  • rajčatová šťáva
  • čerstvé jahody
  • zakysaná smetana (18 % tuku) na dozdobení

POSTUP

Okurky, papriky, rajčata a česnek nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a přidáme chléb nakrájený na větší kousky, pokrájený koriandr a bazalku. Dobře zamícháme a necháme v lednici marinovat 2 – 3 hodiny, ideálně však přes noc.

Poté vložíme namarinovanou směs do mixéru, přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme jahody a rozmixujeme. Dle potřeby dochutíme a doladíme potřebnou konzistenci, která by neměla být moc hustá. Nakonec zjemníme trochou zakysané smetany.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU