Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Studená ředkvičková polévka

Měli jste někdy polévku z ředkviček? A měli jste vůbec někdy studenou polévku? Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, že studená polévka není jen gazpacho. Připravil si pro vás recept na studenou ředkvičkovou polévku, která je tak snadná, že můžete podávat do deseti minut od vyndání surovin z lednice. Na vychlazeném talíři udělá studená polévka radost nejenom jako skvělý předkrm, ale klidně i jako samostatný hlavní chod, který v horkém létě příjemně osvěží. Pokud navíc nestíháte, můžete si ji klidně připravit jako svačinu do lahve nebo shakeru na cestu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Potřebujeme:  mixér

Suroviny:

  • 400 g bílého plnotučného jogurtu
  • 600 g ředkviček + na ozdobu
  • ½ citronu (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana na ozdobu

 

Postup:

Ředkvičky nakrájíme na čtvrtiny a spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Polévku podáváme studenou na dobře vychlazeném talíři a můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo malými nakrájenými ředkvičkami.

 

Tip: Polévka nejlépe chutná s bruschettou s ředkvičkovým pestem. Jak ředkvičkové pesto připravit zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU