Tarator - bulharská studená polévka
Doba přípravy2 hod. 20 min.

Tarator - bulharská studená polévka

Ochutnejte studenou okurkovou polévku tarator. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × čerstvé okurky
  • 400 g bílého smetanového jogurtu řeckého typu Pilos (10 % tuku)
  • 3 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvá fenyklová nať
  • 2 hrsti vlašských ořechů Alesto
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kostky ledu

POSTUP

Postup

Okurky očistíme, omyjeme, podélně rozřízneme a jadérka vydlabeme. Okurky nakrájíme na malé kostky. Ve větší misce smícháme jogurt s nakrájenými okurkami, olivovým olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a fenyklovou natí (trochu natě odložíme na ozdobu), osolíme, opepříme a vložíme na několik hodin do chladničky.

Polévku servírujeme v miskách, na jejichž dno dáme 1 – 2 kostky ledu. Posypeme nahrubo nasekanými ořechy, pokapeme olivovým olejem a dozdobíme fenyklovou natí.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.