Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Wrapy s mletým masem a špenátem

Chuťovka nebo rychlý oběd - na wrapech si můžete pochutnat kdykoli a jakkoli. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g hovězího mletého masa Čerstvá porce
  • 2 bílky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • strouhanka Castello
  • olivový olej Luccese
  • 5 stroužků česneku
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 400 g kysané smetany Pilos (16%)
  • 1 citrón
  • 1 červená cibule
  • 4 tortillové placky El Tequito

POSTUP

Mleté maso

Ze 2 bílků vyšleháme sníh a opatrně smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Ze směsi vytvoříme válečky (12 kousků), které obalíme ve strouhance a opékáme ze všech stran v rozehřáté pánvi na olivovém oleji (asi 10 minut).

Špenát

Česnek nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v hlubším kastrolu s 1 lžící rozpuštěného másla. Přidáme čerstvý špenát, osolíme a opepříme. Dusíme pouze krátce, až špenát změkne (asi 30 sekund).

Dresink

Trochu listové petržel a několik lístků bazalky nasekáme nadrobno a smícháme s kysanou smetanou. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Wrapy z tortillových placek

Tortilla placky ohřejeme na suché pánvi. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na každou placku poklademe trochu dušeného špenátu, 3 kousky opečeného masa, přidáme dresink, posypeme trochou nakrájené červené cibule a pevně srolujeme.

Servírování

Wrapy z tortillových placek servírujeme překrojené na polovinu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU