Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Burger v tortille se sýrem

Poctivý a chutný burger nemusíte připravovat jen do máslové briošky, ale klidně i do pšeničné tortilly, jak to dělá v tomto receptu šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se namíchat maso na burgery, správně ho ogrilovat i naplnit s ním tortillu společně s čedarem, salátem a vynikajícím dresinkem tisíce ostrovů. Navíc vám díky použití tortilly namísto tradiční bulky zbyde mnohem víc místa na přílohu. Jaká to bude?

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g mleté maso mix 100% XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 8 × tortilla wrap Snack Day
  • 480 g sýr čedar (plátky) Milbona
  • 0,5 × ledový salát
  • dresink tisíce ostrovů

POSTUP

Z mletého masa utvoříme masové placky, které osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. V grilu rozpáleném na 220 °C maso grilujeme z každé strany asi 3 minuty.

Jakmile je maso hotové, mokrou rukou lehce navlhčíme tortillu a obložíme ji 4 plátky sýra, jedním grilovaným masem, nudličkami ledového salátu a trochou dresinku. 

Tip: Jak připravit domácí dresink tisíce ostrovů zjistíte v triku kulinářské akademie Lidlu zde.

Na jednu tortillu použijte asi 30 g dresinku, tedy celkem si vystačíte s přibližně 4 porcemi dresinku.

Naplněný wrap nejprve přehneme na polovinu a pak znovu na čtvrtinu. Vytvoříme tak naplněný trojúhelník, který vložíme do grilu. Zapékáme v chladnější části grilu z každé strany asi 2 minuty. Hotové ihned podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 791 kcal, 43 g bílkovin, 39 g sacharidů, 51 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.