Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Enchiladas – zapečená tortilla s mletým masem a salsou roja

Ochutnejte salsu roja se šťavnatým masem a křupavou tortillou. Recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g vepřového mletého masa 100% Čerstvá porce
  • 4 stroužky česneku
  • 2 pálivé papričky
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • oregano Mikado
  • třtinový cukr
  • 150 ml tmavého piva
  • červená cibule
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 limetky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 4 tortilla placky El Tequito
  • 150 g sýra cheddar Valley Spire
  • zapékací mísa
  • alobal
  • provázek

POSTUP

Česnek a 1 pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme nadrobno a s rozdrobeným mletým masem orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a 1 lžící třtinového cukru. Po zkaramelizování cukru podlijeme pivem a chvíli podusíme. Červenou cibuli, cherry rajčata a 1 pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme nadrobno. Přendáme do větší mísy a přilijeme 100 ml olivového oleje. Přidáme limetkovou šťávu, špetku třtinového cukru, sůl a pepř. Nakonec přidáme najemno nasekaný koriandr. Důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat.
Tortilly rozložíme na pracovní desku, do středu každé dáme masovou směs, na ni nastrouhaný sýr cheddar a trochu salsy. Zarolujeme a přendáme na plech. Na každou přidáme ještě trochu salsy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 minut. Zapečené tortilly před servírováním překrojíme na poloviny a podáváme se zbylou salsou.

Tip: Do salsy roja můžeme přidat i 2–3 stroužky česneku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU