Dýňový cheesecake
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tagy

Nepečené zákusky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 015 kJ / 482 kcal

Bílkoviny

6,50 g

Tuky

33,70 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

41,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Předem připravíme jednoduchý sušenkový korpus podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Dýni očistíme, uvaříme, rozmixujeme na pyré a necháme trochu vychladnout.

03.Želatinové plátky namočíme na pár minut do studené vody a necháme nabobtnat.

04.150 g smetany, pyré z uvařené dýně, kardamom a cukr svaříme, přidáme želatinu a necháme krátce vychladnout. Mezitím ušleháme 150 ml smetany do polotuha.

05.Následně vlažnou hmotu scedíme, vmícháme krémový sýr Palouček a ušlehanou šlehačku.

06.Vzniklou hmotu naplníme do korpusu ve formě a necháme minimálně 4 hodiny v lednici vychladnout. 

07.Podáváme s marinovanou dýní, zkaramelizovanými dýňovými semínky, nakládanými kumquaty a lístky čerstvé máty.

Jak připravit sušenkový korpus, marinovanou dýni, zkaramelizovaná dýňová semínka a nakládané kumquaty se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo