Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vanilkový cheesecake

Cheesecake patří zcela zaslouženě mezi nejoblíbenější dorty. Připravit si ho doma je navíc vcelku snadné a ještě vám s tím pomůže šéfkuchař Roman Paulus. Až budete mít hotový korpus z nadrcených a upěchovaných sušenek, můžete se pustit do přípravu samotné náplně cheesecaku. K tomu budete potřebovat kromě krémového sýra (například Paloučku) ještě cukr a nejlépe semínka z pravého vanilkového cukru (použít ale můžete i samotné vanilkové aroma nebo vanilkový cukr). Chybět nesmí ani trocha mouky, vejce a zakysané smetany. Hotovo budete mít už za hodinu pečení a další hodinu chlazení.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Náplň

  • 550 g krémového sýra Palouček
  • 100 g krupicového cukru
  • 1× vanilkový lusk (nebo 1 vanilkový cukr)
  • 3× vejce „M“ + 1 žloutek
  • 100 g zakysané smetany (16 % tuku)
  • 1 polév. lž. hladké mouky
  • špetka soli
  • korpus na chessecake
  • kuchyňský robot

POSTUP

Krémový sýr spolu s cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.

Tip: Místo zrníček z vanilky můžete použít i domácí vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Zrníčka z pravé vanilky však dodají nejsilnější aroma.

K sýru za stálého šlehání přidáme 3 vejce, 1 žloutek a zakysanou smetanu. Ke konci zamícháme mouku špetku soli.

Vyšlehanou náplň nandáme do předpřipraveného korpusu a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 20 minut. Následně troubu stáhneme na 150 °C a 40 minut dopékáme. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme alespoň hodinu odstát. Následně necháme zcela vychladnout v lednici.

Tip: Jak připravit snadný korpus ze sušenek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Podáváme ideálně s lesním ovocem nebo ovocnou omáčkou.

Tip: Jak připravit omáčku z lesních plodů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU