Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ragú má mnoho podob – Italové ho připravují z mletého masa jako alla bolognese, Francouzi z kousků masa a zeleniny z vínem a Maďaři v podobě leča. Zkrátka, o ragú mluvíme vždy tam, kde dusíme nakrájené suroviny, abychom získali hustou omáčku. V tomto videu vás Roman Paulus naučí připravovat sladkou verzi ragú z lesního ovoce a červeného vína. To se hodí například ke tvarohovým nokům.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 438 kJ / 343 kcal
Bílkoviny
2,60 g
Tuky
1,00 g
Vláknina
10,30 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
70,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr vsypeme do vyšší pánve a necháme zkaramelizovat. Karamel zalijeme červeným vínem a počkáme, až se rozpustí. Přidáme skořici, přilijeme šťávu z rozpuštěného lesního ovoce a chvíli povaříme, aby se omáčka zredukovala asi o ⅓ obsahu a získala intenzivnější chuť.
02.Škrob rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přilijeme k ragú, aby nevznikly hrudky. Přidáme rozmrazené lesní ovoce a chvíli vaříme. Dávejte však pozor, aby se ovoce nerozvařilo.
03.Hotové ragú servírujeme samostatně v miskách ozdobené čerstvým ovocem (maliny, borůvky, ostružiny) a lístků máty. Můžeme přidat piškoty nebo podávat k bramborovým či tvarohovým nokům. Vychlazené se hodí i k čokoládové pěně.
Jak připravit tvarohové noky, se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT