
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Ragú má mnoho podob – Italové ho připravují z mletého masa jako alla bolognese, Francouzi z kousků masa a zeleniny z vínem a Maďaři v podobě leča. Zkrátka, o ragú mluvíme vždy tam, kde dusíme nakrájené suroviny, abychom získali hustou omáčku. V tomto videu vás Roman Paulus naučí připravovat sladkou verzi ragú z lesního ovoce a červeného vína. To se hodí například ke sněhovým nokům.
Recept na přípravu ragú z lesního ovoce
Suroviny
- 150 g cukru
- 300 ml červeného vína
- celá skořice
- 1 kg mrazeného lesního ovoce
- 1 lžička škrobu
- čerstvé ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
- čerstvá máta
Postup
Cukr vsypeme do vyšší pánve a necháme zkaramelizovat. Karamel zalijeme červeným vínem a počkáme, až se rozpustí. Přidáme skořici, přilijeme šťávu z rozpuštěného lesního ovoce a chvíli povaříme, aby se omáčka zredukovala asi o ⅓ obsahu a získala intenzivnější chuť.
Škrob rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání přilijeme k ragú, aby nevznikly hrudky. Přidáme rozmrazené lesní ovoce a chvíli vaříme. Dávejte však pozor, aby se ovoce nerozvařilo.
Hotové ragú servírujeme samostatně v miskách ozdobené čerstvým ovocem (maliny, borůvky, ostružiny) a lístků máty. Můžeme přidat piškoty nebo podávat k bramborovým či tvarohovým nokům. Vychlazené se hodí i k čokoládové pěně.
Komentáře (0)
zobrazit vše