Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Chia pudink s kokosovým mlékem

Díky tomu, že chia semínka dokáží několikanásobně zvětšit svůj objem a dobře si rozumí se sladkými chutěmi, skvěle se hodí na přípravu pudinků a dalších dezertů. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit právě chia pudink z kokosového mléka, na kterém si tak mohou pochutnat i vegetariáni a vegani. Když navíc budete připravovat chia pudink za tepla, jako v tomto receptu Roman Paulus, ušetříte spoustu času potřebného k bobtnání semínek, a můžete si začít pochutnávat už krátce po jeho vychladnutí.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Chia pudink

  • 600 ml kokosového mléka
  • 30 g třtinového cukru
  • 50 g chia semínek
  • 1 polév. lž. vanilkového cukru

Ovocná omáčka (z lesních borůvek)

  • čerstvé ovoce (borůvky a dračí ovoce)
  • pečené kokosové plátky
  • čerstvá máta

POSTUP

Kokosové mléko s cukry přivedeme do varu, vsypeme chia semínka, za stálého míchání krátce provaříme a naplníme do sklenic. Necháme vychladnout a následně v lednici nabobtnat.

Studené dokončíme ovocnou omáčkou, čerstvým ovocem, kokosovými plátky a mátou.

Jak připravit ovocnou omáčku?

Nejlépe ze zmražených borůvek ?. Borůvky rozvaříme, osladíme dle chuti a nakonec propasírujeme přes jemné sítko, abychom ji zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Tímto způsobem lze připravit pyré i z jiného ovoce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU