Na palačinky, ráno na rohlík nebo jen tak, tady všude využijete jahodový džem. Připravit domácí není vůbec žádná věda. Jak na to, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková.
Na palačinky, ráno na rohlík nebo jen tak, tady všude využijete jahodový džem. Připravit domácí není vůbec žádná věda. Jak na to, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Jahody očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce. Větší kusy můžeme překrojit. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, přidáme mletou vanilku a začneme vařit.
Tip: Jak se připraví mletá vanilka, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
2. Aby se jahody rychleji vařily, rozšťoucháme je. Necháme povařit.
3. Cukr dobře promícháme s pektinem, vsypeme do povařených jahod, opět přivedeme k varu a vaříme 2–3 minuty.
4. Vařící džem nalijeme do čistých sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.
5. Z tohoto množství surovin připravíme 8 sklenic džemu o velikosti 430 g.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 641 kcal, 3 g bílkovin, 149 g sacharidů, 1 g tuků.