Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy1 hod.

Jahodový džem

Na palačinky, ráno na rohlík nebo jen tak, tady všude využijete jahodový džem. Připravit domácí není vůbec žádná věda. Jak na to, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 kg jahody
  • 250 g voda
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 g mletá vanilka
  • 1 kg cukr krupice Belbake
  • 7 g pektin

POSTUP

1. Jahody očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce. Větší kusy můžeme překrojit. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, přidáme mletou vanilku a začneme vařit. 

Tip: Jak se připraví mletá vanilka, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu. 

2. Aby se jahody rychleji vařily, rozšťoucháme je. Necháme povařit.

3. Cukr dobře promícháme s pektinem, vsypeme do povařených jahod, opět přivedeme k varu a vaříme 2–3 minuty.

4. Vařící džem nalijeme do čistých sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.

5. Z tohoto množství surovin připravíme 8 sklenic džemu o velikosti 430 g.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 641 kcal, 3 g bílkovin, 149 g sacharidů, 1 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.