Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny nebo osminy, pocukrujeme je a necháme 3-4 hodiny macerovat. Ovoce pustí šťávu, kterou vycedíme a samotnou svaříme v sirup asi na polovinu původního objemu. Následně přidáme 2/3 meruněk, rozvaříme a ke konci přidáme zbytek ovoce pokrájený na menší kousky.
Hotový džem nandáme do důkladně vymytých spařených sklenic, zalijeme trochou tvrdého alkoholu a zapálíme. Necháme chvíli hořet a dokud ještě plápolá oheň, sklenici zavřeme.
TIP: Pozor, nespalte se! Plamen skoro není vidět.
Skladujeme ve spíži, kde vydrží až do další sezóny. Po otevření přendáme do lednice.